Plastische chirurg keurt modellen af

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Plastische chirurg keurt modellen af

 perfectionNoem het gerust beroepsmisvorming, maar voor plastische chirurgen is er zelfs bij de mooiste vrouwen ter wereld werk aan de winkel. Dat is wat de Amerikaanse fotograaf Marc Babej met zijn serie Mask of Perfection aantoont.
Babej werkte voor de gelegenheid samen met zijn goede vriendin en plastische chirurg Maria LoTempio. Hij schoot portretten van twaalf modellen, stuk voor stuk als klassieke schoonheden beschouwd, en vroeg LoTempio de vrouwen te “upgraden” volgens de standaarden van haar vak. Met een markeerstift duidde ze aan waaraan er zoal moest worden gesleuteld: het "masker van perfectie".
Het resultaat is nogal overweldigend. Neuzen, oren, ogen en lippen: niets blijft overeind staan. Verontrustend, maar vreemd genoeg ook geruststellend nieuws: als deze vrouwen al niet voldoen aan de vereisten van “de perfecte schoonheid”, kunnen we dan niet eindelijk aannemen dat dat zogenaamde ideaal hopeloos verkeerd zijn? Hoog tijd dus om het te gooien en tevreden zijn met de looks die we hebben… niet?

2

3

4

5

6