20 X onverstaanbare meezingers

Gepubliceerd op 6 oktober 2015 door ELLE België
20 X onverstaanbare meezingers

liedjes meezingers

We zingen ze vaak mee uit volle borst, al weten we niet wat we juist aan het joelen zijn. Het overkomt ons op de redactie wel vaker. Verstaanbaar of niet, deze twintig nummers werden fantastische hits – luister maar!

1) Wes - Alane

https://www.youtube.com/watch?v=qH9R1sw5oWA

Dit one hit wonder uit 1997 ken je vast nog. Lyrics varieerden van "mama kan niet plassen" ( 2:13) en "eehee, kzit op toilet" (1:17).

1/

2) Panjabi MC – Mundian To Bach Ke 

Slechts een jaar later blafte deze hit massaal uit de boxen. De titel betekent eigenlijk: Beware of the boys. De zanger waarschuwt meisjes voor jongens die alleen maar misbruik van ze maken. Dat was verre van wat wij dachten mee te brullen.

2/

3) Tarkan - Kiss kiss

MMMMMWA! Dit aanstekelijk deuntje heeft slechts twee meezingbare woorden… Je raadt het al: kiss, kiss!

3/

4) Ozark Henry – Indian summer

Toegegeven: sommige woorden zijn helder verstaanbaar. Maar het geneurie gaat vaak de mist in.

4/

5) Los Lobos & Gipsy Kings - La Bamba

La Bamba - beter bekend als de "kusjesdans" - is tot op heden de grootste verspreider van klierkoorts in jeugdbewegingen en studentenverenigingen. De bekende gitaarintro brengt nog steeds veel volk op de dansvloer. Wellicht ook door het vele gesmak klinkt de Spaanse songtekst onverstaanbaar.

5/

6) The Clash - Rock the Casbah

Deze klassieker uit de jaren tachtig is zowel qua titel als tekst moeilijk te doorgronden. Jarenlang klonk het zoveel als "Charmeleon, don't like it" terwijl het eigenlijk gaat om "Sharif don't like it".... "Rock the casbah" betekent zoveel als niet gehoorzamen aan de wet. Sommige dirty minds horen er "F*ck the kerstman" in.

6/

7) Shakira - Waka waka 

Het nummer is de officiële tune van het Wereldkampioenschap voetbal 2010. Het moest dus een internationale "meezinger" worden en met een simpel "waka waka" scoort La Shakira hiermee uitermate goed.

7/

8) Los del Rio - Macarena

https://www.youtube.com/watch?v=XiBYM6g8Tck

Ohja, haast je naar de dansvloer. Op dit deuntje waagden menig kleuter hun eerste pasjes. De lyrics zijn gewoon in het Spaans, maar wie kan dat op zo'n tempo abstraheren? "Now don't you worry about my boyfriend" en de heerlijke lachjes daarentegen, deden we wel allemaal netjes na.

8/

9) Tubthumping - Chumbawamba

Headbangend "I've got no time" krijsen, om een tiental jaar later pas te beseffen dat het eigenlijk "I've got knocked down is"... Het overkomt de beste.

9/

10) Selah Sue - Reggaemuffin

Nog een nummer van eigen bodem. Persoonlijk zijn we fan van elk lied dat ook maar iets van lekkernij in de titel heeft, maar dat terzijde. Eigenlijk is Raggamuffin gewoon een muziekstijl… Tot zover onze hersenspinsels.

10/

11) The Kingsmen, "Louie Louie"

Dit lied is verhuld in raadsels. Er wordt namelijk beweerd dat de onverstaanbare songtekst nogal obsceen is. Tot op heden is niet bekend wat de juiste lyrics eigenlijk zijn. Of was het een marketingstunt?

11/

12) Rusted Root - Send my on My Way

Ons allen bekend door de pannenkoeken-scène uit de verfilming van Roald Dahl's Matilda. Maar want zingt ie in godsnaam!

12/

13) Scatman John - I'm A Scatman

https://www.youtube.com/watch?v=FE0XcdM22Yo

Stotteraar wordt hitlijst-veroveraar: Scatman John maakte van zijn beperking zijn grootste verdienste: hij verwerkte zijn spraakoefeningen (bijvoorbeeld ski-ba-bop-ba-dop-bop) in zijn liedjes.

13/

14) Twarres - Wêr Bisto

Dit Friese duo won eerst het eurovisiesongfestival met een ander nummer, en scoorde nadien een hit met dit nummer. Zo zie je maar weer: als het maar klinkt!

14/

15) Ishtar - O julissi na jalini

We blijven in Eurosong-sferen. Ishtar won de preselecties van Eurosong 2008, maar plaatste zich niet voor de finale van het Eurovisiesongfestival in Belgrado. Wie of wat Jalini is, het zal ons een zorg wezen – het deuntje blijft nazinderen!

15/

16) Youssou N'Dour - 7 Seconds ft. Neneh Cherry

Neneh Cherry nazingen is een eitje, Youssou N'Dour gezang is vatbaar voor veel interpretaties waaronder een versie "kut koeman, koeman gooit alle dingen om" (op 0:27).

16/

17) Miriam Makeba - Pata Pata

Het maakt ons niet uit wat ze zingt, pata pata heya mama!

17/

18) Gregor Salto & Kaoma - Lambada

Ach de Lambada? Dan gaan we gewoon sensuele pasjes doen. Alleen lichaamstaal is dan nog belangrijk…

18/

19) Fireball - What I Want

Op de strofen na is dit lied quasi onverstaanbaar maar het deuntje is des te catchy.

19/

20) O-Zone - Dragostea Din Tei 

"Maya hi, Maya hu" was dé zomerhit van 2004. Helaas is ons Roemeens niet ontwikkeld genoeg om foutloos mee te zingen - fonetisch brullen lukt wel daarentegen.

(Stagiaire Elise Van de Meulebroucke)