Interview: Uniqlo ambassadeurs Felix Denayer en Helena Eeckeleers

Geüpdatet op 2 oktober 2015 door ELLE België
Interview: Uniqlo ambassadeurs Felix Denayer en Helena Eeckeleers

dUniqlo

Op donderdag 2 oktober onthult Uniqlo na maanden van spanning eindelijk haar eerste flagship store op de Antwerpse Meir. Om dat te vieren nam het label zes lokale ambassadeurs onder de arm. Wij strikten twee van hen voor een korte babbel:

Felix Denayer (25) - Belgische hockey trots - brengt het merendeel van zijn tijd door op het hockeyveld en koos dan ook een jogging als favoriete stuk uit de collectie.

Schermafbeelding 2015-09-29 om 09.52.40

Beste outdoor sportoutfit in de winter?

Een dikke lange jas en een muts zijn essentieel om geen koude te vatten voor en na de wedstrijd of training. Tijdens de training of match draag ik liefst thermische shirts eventueel gecombineerd met een lichte vest om door weer en wind te kunnen spelen. Het is erg belangrijk dat we de spieren warm houden om blessures te vermijden.

Wat zijn jouw herfstlook essentials?

Een baggy muts, sjaal, dikke trui en sportieve bottines.

Favoriete lunchadresje Antwerpen?

Dat zijn er twee: de Walrus op de Troonplaats en Charlie's in de Volkstraat.

Guilty pleasure in de herfst?

Warme appelcrumble met ijs, smoutebollen of lacquements met een sterke koffie erbij. Heerlijk!

We krijgen het water in de mond! Lievelingsboek/film?

In de luttele vrije tijd die ik heb, lees ik niet (genoeg). Ik kijk liever naar sportdocumentaires of grote sportevenementen (van voetbal tot golf, basket en tennis…). Daarnaast kan ik ook genieten van series (Suits, Entourage, Game of Thrones, House of Cards, ...) en goede films (Inception, Django Unchained, Limitless, Any given Sunday, Wolf of Wallstreet).

Hoe verloopt de combinatie zijnde student én topsporter?

Ik heb net mijn stage op de luchthaven succesvol beëindigd en zou graag dit jaar nog mijn Master diploma TEW behalen, zodat ik mij nadien voor de volle honderd procent kan focussen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.

1/

Helena Eeckeleers (21) werd nog niet zo lang geleden gescout als model, maar heeft inmiddels al heel wat grote opdrachten op haar palmares staan. Haar favo collectiestuk is deze camelkleurige jas waarin ze zowel (succesvolle) castings als examens aflegt. One to watch!

Schermafbeelding 2015-09-29 om 09.53.18

Uniqlo staat voor zachte cocoon jasjes: wat is jouw idee van een gezellig avondje cocoonen?

In jogging in bed en dan naar een van mijn favoriete series (Game of Thrones, Walking Dead,…) of tv-programma's (Zo man zo vrouw) kijken. Een lekker theetje en mijn vriend Joakim erbij en mijn avond kan niet meer stuk.

Ultieme mondeling examen/casting outfit?

Bij mondelinge examens hoort aangepaste kledij, vind ik. Persoonlijk ga ik voor een klassieke look: een simpel zwart kleedje met een zwarte blazer bijvoorbeeld. Deze combinatie zou ik in het dagelijkse leven niet direct uit mijn kast halen, maar voor een gelegenheid als deze is ie ideaal. 

Voor castings daarentegen mag het heel basic zijn: een zwarte skinny met een marcelleke of een simpele T-shirt en botjes met een hak.

Wat zijn jouw herfstlook essentials?

Wat ik al vroeg op het jaar durf dragen is een bontje. Ik hou ook enorm veel van dikke sjaals die je bijna als deken kan gebruiken. 

Favoriete lunchadresje Antwerpen?

Ik heb niet echt een favoriet, maar er zijn wel meerdere die ik enorm gezellig vind. Maison Tartine voor een tartine humus (ik heb een zwak voor de Midden-Oosterse keuken), een "Chick" bij Barnini, en de Greenway voor zijn lekkere veggie-slaatjes.

Guilty pleasure in de herfst?

Ik probeer steevast gezond te eten, maar tijdens de winter durf ik af en toe wel eens zondigen. Cake of pannenkoeken die mijn mama vers gebakken heeft, zijn mijn zwak.

Lievelingsboek/film?

Mijn lievelingsfilm is "Les yeux jaunes des crocodiles" geregisseerd door Cécile Telerman. Mijn voorkeur gaat uit naar de Franse taal en Franse films in het algemeen. Deze films zijn realistischer dan de blockbusters in Hollywoord. De situaties zijn echter en herkenbaarder.

Ik heb niet echt een lievelingsboek, maar wel een favoriete schrijver - eigenlijk "schrijvers" – is het koppel (Nicci Gerrard en Sean French), gekend als Nicci French, Ze weten mij telkens in de ban te brengen. Als ik toch een favoriet boek moet uitkiezen, dan kies ik voor "Donderdagskinderen".

 (Stagiaire Elise Van de Meulebroucke)