Brussels Fashion Days: vulkanische street bij Marjorie Vermeulen

Gepubliceerd op 18 oktober 2013 door Isabelle
Brussels Fashion Days: vulkanische street bij Marjorie Vermeulen

Schermafbeelding 2013-10-18 om 09.47.17De Brussels Fashion Days, van 18 tot en met 20 oktober, presenteren creaties van jonge ontwerpers voor het grote publiek. ELLE selecteerde enkele ontwerpers en geeft hen de kans hun collecties te showen tijdens de Brusselse modedagen.  Marjorie Vermeulen hoort bij de gelukkigen.

Marjorie Vermeulen, gevormd aan La Cambre, onderscheidt zich van haar collega’s in haar eenvoud. Geen ronkende namen voor deze dame, haar collectie heeft doodleuk geen titel. Geen naam, maar wel een ijzersterke identiteit.

 Welk verhaal schuilt er achter de lijn?

De collectie mengt stedelijke, grafische elementen met de sfeer van vulkanische stranden. Nostalgische sferen roepen zwart zand en vakantieherinneringen op. Dromen die worden doorbroken door de clash van wolkenkrabbers en de skyline van New York. Volg je nog? Wij niet, over naar de kleren…

 Hoe vertaalt het zich?

In contrasterende zijde en see-through materialen enerzijds, stevige sweatshirts in katoen anderzijds. Streetwear krijgt een elegante inslag. Elegant, maar ook sexy dankzij de peekaboo silhouetten van deze beslist verrassende collectie.

Marjorie_Vermeulen_SS14_02 Marjorie_Vermeulen_SS14_07 Marjorie_Vermeulen_SS14_11