Kate Moss wordt redactrice

Gepubliceerd op 16 oktober 2013 door Isabelle
Kate Moss wordt redactrice

kate mossOpmerkelijk nieuws deze morgen. Voor het eerst in haar 23-jarige carrière keert Kate Moss de rollen om: het model vervoegt de redactie van de Britse Vogue als moderedactrice.

Weinig die zo trouw bleven aan het modellenleven als Kate Moss. Waar haar collega’s al lang geleden het leventje inruilden voor TV-programma’s, boeken of acteercarrières, bleef de 39-jarige schone moeiteloos covers en catwalks over de hele wereld scoren. Aan alles komt echter een einde, dat moet zelfs zij beseft hebben, en dus legt ze de fundamenten van een tweede carrière.

De eerste pennenvrucht van het topmodel wordt in het lentenummer van Vogue UK verwacht. Moss vormt voortaan dus een volwaardig lid van de Britse redactie.

“We zijn erg gelukkig met Kate Moss in het team,” laat hoofdredactrice Alexandra Schulman op de site van het tijdschrift weten. “Haar fantastische stijlgevoel, indiepe kennis van de modewereld en esthetische ervaring als model zullen zich ongetwijfeld prachtig vertalen naar de pagina’s van Vogue.”