Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 14 oktober 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsVlaams Belang moet het onderspit delven voor Christian Louboutin, Koningin Mathilde woont donderdag de Fashion Talks bij en Mario Testino wordt geridderd. Kate Moss en Johny Depp stevenen na jaren afstand recht op een reünie af en Rita Ora lijkt Karl Lagerfelds nieuwe muze te zijn.

Christian Louboutin kreeg vanmorgen  gelijk van de rechter in een dispuut met Vlaams Belang. De ontwerper is niet opgezet met een anti-islam campagne van de partij, waarbij senator Anke Van Dermeersch in minirok en zijn beroemde rode schoenen poseert.  Hij eist dan ook de onmiddellijke stopzetting van de campagne, een eis die nu op gerechtelijk bevel binnen de 24 uur moet worden uitgevoerd.

Koningin Mathilde en het Flanders Fashion Institute liggen dan toch niet in de clinch, ondanks de kleine opschudding vorige week toen het instituut onze vorstin vroeg ook voor andere Belgische labels dan Natan te kiezen. Dat deed ze dit weekend al met een geslaagd ensemble van Veronique Branquinho. Donderdag toont ze nog eens haar goede wil: dan zal ze de Fashion Talks conferentie van het instituut bijwonen. Een storm in een glas water dus.

Wie in elk geval op koninklijke bijval kan rekenen, is Mario Testino. De Peruviaanse fotograaf is de man achter Lady Di’s iconische portrettenreeks en de verlovingsfoto’s van Kate Middleton en prins William. Vandaag wordt hij geridderd voor bewezen (en ongetwijfeld nog aan te komen) diensten met een Order of the British Empire medaille. Dubbel en dik verdiend, als je het ons vraagt.

Paul McCartney zorgt voor de reünie van de eeuw, althans volgens de geruchtenmolen. De zanger zou voor zijn nieuwste videoclip Queenie Eye niemand minder dan Kate Moss en Johny Depp opnieuw samenbrengen. Sinds beide sterren in 1997 na een relatie van drie jaar uiteen gingen, werden ze nooit meer in elkaars gezelschap gespot. De breuk zou vooral voor Moss veel te pijnlijk zijn geweest. Dat ze nu toch opnieuw samen zouden verschijnen doet het vuur (bij hun fans) alvast weer oplaaien. Ook Meryl Streep en Gary Barlow zouden in de clip te zien zijn.

Spotted: Karl Lagerfeld en Rita Ora op nachtelijke wandel door Parijs. De zangeres, van kop tot teen door de Kaiser gestyled, zag er naar goede gewoonte heerlijk excentriek uit met dramatische cape en hertenoortjes. Nieuwe Chanel campagne? Daar lijkt het niet op. Officieel maakten beide sterren een editorial voor een Frans magazine, met Lagerfeld als fotograaf.