20 feitjes die je nog niet wist over Sex and the City

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
20 feitjes die je nog niet wist over Sex and the City

BREAKING: Actrice Sarah Jessica Parker en haar SATC-collega Willie Garson gaven tijdens een gezamenlijk interview weten dat er misschien wel een vervolg van Sex and The City komt, hetzij op het witte doek, hetzij op televisie. 

"Ik sluit zeker niet uit dat Sex and the City terugkomt, absoluut niet. Ik denk dat deze vraag ook altijd gesteld zal gaan worden, totdat we er echt iets mee gaan doen." Of Carrie, Samantha, Miranda of Charlotte enthousiast zouden zijn? "Ik denk niet dat één van ons nee zou zeggen", aldus Garson.

20 weetjes over de hitserie:

Wie was de inspiratie achter het personage van Mr Big? En waar praat de cast wel heel erg weinig over hun families? En hoeveel keer stelde Carrie zich de vraag 'I couldn't help but wonder...'

1/

Candace Bushnell
Candace Bushnell

Het boek 'Sex and the City' is losjes gebaseerd op het leven van schrijfster Candace Bushnell. Ook in haar gelijknamige vast rubriek in The New York Observer kwamen lezers heel wat te weten over het leven van Bushnell. Je kan dus wel stellen dat Carrie Bradshaw het alter ego van Bushnell is. Oorspronkelijk zou Carrie uit de serieeen brunette worden, toch beslisten de producers 24 uur voor de opnames van de allereerste aflevering dat Carrie meer op haar geestelijke moeder Candace moest lijken.

Ron Galotti
Ron Galotti

Het personage van Mr Big is geïnspireerd op Ron Galotti, de toenmalige directeur van het blad waarvoor Candace werkte.

2/

Darren Star
Darren Star

Producer Darren Star heeft er bijzonder goed aan gedaan toen hij de rechten van de serie voor 'amper' 60.000 dollar van Candace Bushnell kocht. In 2001 werd Sarah Jessica Parker executive producer van de serie, zij verdiende niet minder dan 3 miljoen dollar (!) per aflevering.

tutu2

De tutu die Carrie in de openingsgeneriek van elke aflevering draagt, was een ideetje van SJP. Ze vond het rokje in de kostuumafdeling van de set, styliste Patricia Field tikte het ooit voor amper 5 dollar op de kop. Vandaag hangt het iconische stukje textiel ingekaderd aan een muur in het bureau van Michael Patrick King, maker, scenarist en producer van de show.

3/

rs_560x415-131017112024-rs_1024x759-130605143036-1024.carriebig.cm_.6513

Chris Noth (Mr Big) kreeg de wind van voren toen hij Carrie Bradshaw grappend een 'hoer' noemde in een interview aan News.com. Noth wou enkel duidelijk maken dat zijn personage steeds oprecht was en Carrie nooit heeft bedrogen. Toen het misliep tussen hen trouwde hij met een andere vrouw, maar het was Carrie die uiteindelijk het ene vriendje na het andere had.

IconicWeddingDresses61_V_11apr11_rex_b_1

Trey MacDougal vroeg Charlotte ten huwelijk bij Tiffany maar het juwelenmerk weigerde dat de opnames om veiligheidsredenen in de echte winkel zouden plaatsnemen. De productie ontwierp een vals winkelraam van het merk dat vooraf goedgekeurd moest worden door een afgevaardigde van Tiffany & Co.

4/

family_members

Buiten de afleveringen waarin Miranda's moeder sterft en de broer van Charlotte kort opduikt, worden de families van de vier vriendinnen zelden tot nooit vermeld. Een bewuste keuze. De productie wou personages die onafhankelijk waren en los stonden van het hele familiale gebeuren. Op die manier konden de kijkers zich focussen op de belangrijke personages.

cfbd47f1bfe8bfadaeab2e3f7bf34fdb

Het huwelijkscontract dat Charlotte van Bunny MacDougal moesten tekenen, werd door een echte advocaat opgesteld.

5/

Patricia Field
Patricia Field

Kostuumontwerpster Patricia Field zorgde ervoor dat geen enkel hoofdpersonage twee keer dezelfde outfit droeg. Behalve de bontjas die Carrie in de eerste aflevering en de laatste scène van  de finale droeg. Elke outfit werd weloverwogen gekozen, een outfit mocht nooit het personage overschaduwen op momenten waarop zij in de spotlights moesten staan.

GettyImages-469995204


Cynthia Nixon (Miranda) had geen gaatjes in haar oren tijdens de opnames van de serie. Alle oorbellen werden vervangen door clips. Geloof het of niet, Cynthia geen echte redhead, in het echte leven is de actrice een blondine

6/

54ac0f363855b_-_elle-01-sex-and-the-city

Het merendeel van de grappige situaties uit de serie zijn gebaseerd op gebeurtenissen die de scenaristen echt overkomen zijn. Denk maar aan de 'post-it break-up' of de aflevering waarin de portier en vriendje dumpt.

0f5a04bea01f3fe8ab0b6f8ea331ad43

Het adres van Carrie is 245 East 73rd Street, Samantha woont op 300 Gansevoort Street, Charlotte, 700 Park Avenue, en Miranda, 331 West 78th Street. Geen enkel van deze adressen bestaan echt.

7/

GettyImages-171505052

Het vijfde seizoen van de serie telt maar acht afleveringen omdat SJP in verwachting was van haar zoon James Wilkie Broderick.

a3d56ebfcfc93e2e079b62b901c691c5

De opnames van de allerlaatste aflevering van de serie 'An American Girl in Paris – part 2' werden pas vier dagen voor de uitzending afgerond.

 

8/

mb-moscow

Nadat Miranda en Carrie Magnolia Bakery (401 Bleecker Street) bezochten, werd de zaak zodanig populair dat het management een portier moest aannemen.

versace1

Waarom kregen we Carrie Bradshaws borsten nooit te zien? SJP was de enige actrice met een clausule in haar contract waarin stond dat ze nooit naakt op het scherm te zien zou zijn.

9/

cynthia-nixon

Het jongetje dat kleine Brady in de film speelt, is hetzelfde jongetje dat baby Brady in de serie speelt.

GettyImages-461293036

Willi Garson (Stanford) ontmoette SJP jaren voor de opnames van Sex and the City tijdens een blind date!

10/

kohjghqpgrjkokurn8oe

Het merendeel van de kunstwerken die in het appartement van Aleksandr Petrovsky hangen, zijn eigendom van de acteur die hem speelt Mikhail Baryshnikov. De man had bovendien een grote carrière als klassiek danser.

Carrie-Bradshaw-thumb

Carrie stelt zichzelf 92 vragen terwijl ze gedurende zes seizoenen aan haar column werkt. In de aflevering die aan haar vertrek naar Parijs voorafgaat, schrijft ze 'is het geen tijd om te stoppen met al die vragen?'. Het blijft Carries laatste vraag te zijn want in de twee finale afleveringen zijn geen 'i couldn't help but wonders' te bespeuren.

 Via Marie Guérain/ELLE Belgique