Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 4 oktober 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsEen nieuwe filmrol voor Cara Delevingne en een nieuw -ongevraagd- jasje voor Chanel. Jimmy Choo wordt door het slijk gehaald door zijn voormalige zakenpartner, terwijl popsterren Miley Cyrus en Rihanna elk hard hun best doen om te provoceren.

Cara Delevingne heeft haar tweede filmrol te pakken. Hoewel we het veronderstelde acteertalent van het model nog niet met onze eigen ogen mochten aanschouwen –haar debuutfilm, Kids in Love, moet nog uitkomen- lijken regisseurs alvast overtuigd van haar skills. Delevingne staat momenteel op de set van het misdaaddrama London Fields naast Amber Heard, Jim Sturges en Billy Bob Thornton. Veel weten we niet over haar rol, behalve dat ze een dreadlock pruik krijgt aangemeten. Een nieuwe look voor het model.
De guerilla graffiti artiest Kidult heeft weer toegeslagen, deze keer moest de voorgevel van Chanels Parijse boetiek het ontgelden.  “Alles aan min 50%, crisisverkoop” stond er in koeien van letters te lezen, enkele dagen voor Karl Lagerfeld zijn lentecollectie zou onthullen. Kidult protesteert daarmee tegen het zogenaamde misbruik van de straatcultuur door grote modehuizen, die er het omvormen tot onbetaalbare luxe items. Vorig jaar kreeg ook de Brusselse Maison Martin Margiela winkel om dezelfde reden een ongevraagde make-over van de artiest.

Gerommel bij Jimmy Choo, het schoenenlabel dat een iconische status verwierf dankzij Sex and the City. Choo’s voormalige zakenpartner Tamara Mellow deed onlangs immers een boekje open over het tekort aan talent van de ontwerper: volgens de vrouw heeft hij zelfs nooit een schoen ontworpen. Dat onthulde ze in een Amerikaanse talkshow. Wie wel achter de prachtige creaties zit, zou zijn nichtje Sandra Choi zijn, die jarenlang in de schaduw werkte zonder ooit de eer op te strijken. Het is een publiek geheim dat Mellow en Choo, die in 2001 uit het bedrijf stapte, elkaar niet kunnen luchten. Hoeveel waarheid er in haar uitspraken zit, valt dan ook moeilijk in te schatten.

Het was slechts een kwestie van tijd voor Miley Cyrus voor de lens van oompje Terry Richardson zou terechtkomen. Het onvermijdelijke is gebeurd, met resultaten die toch even doen slikken. We zagen Miley zichzelf eerder al een frontal wedgie geven op de cover van V-magazine, voor de blog van Richardson gaat ze nog een stapje verder/strakker. Awtch. Als dat maar geen trend wordt…

1

Rihanna zal het haar alvast niet nadoen. De ster, nochtans ook niet vies van wat provocatie, beweert in Lady Diana haar grote stijlvoorbeeld te hebben gevonden: “Ze was gangsta in haar looks, ze droeg wilde hoeden en oversized jassen. Ik hou van alles wat ze droeg,” verklaarde de zangeres aan US Glamour. Benieuwd of de overleden prinses even fan zou zijn van Rihanna’s stijl. Nektapijtjes, oversized sporttruien als jurk en heksennagels werden in elk geval nooit bij de prinses gespot…