Bezoek dit weekend het ziekenhuis van AF Vandevorst

Gepubliceerd op 4 oktober 2013 door Isabelle
Bezoek dit weekend het ziekenhuis van AF Vandevorst

afvandervostThe Smallest Travelling Store In The World, kortweg (nu ja..) TSTSITW, is opnieuw op Belgische bodem. Verduidelijking graag.

De interesses van An Vandervorst en Filip Arickx gaan verder dan mode alleen. Kunst, in het bijzonder installaties, staat ook hoog aangeschreven bij het duo achter het Belgische succeslabel AF Vandevorst. Twee passies die ze graag mixen, getuige hun guerrilla installaties, oftewel hyper originele pop-up stores, die wereldwijd opduiken.

Zo is er TSTSITW, een ziekenhuiskamertje dat sinds 2009 de wereld rondreist. Van Antwerpen naar Selfridges in Londen via Art Basel en Miami: dit is alvast één bed dat veel van de wereld heeft gezien.

Het project vertaalt de fascinatie van het Antwerpse duo voor het ziekenhuis: minimalistisch en functioneel –net als hun ontwerpen trouwens. Het bed dient als etalage, het scherm als pashokje en het nachtkastje als kassa: wat heb je eigenlijk nog meer nodig?

Geïntrigeerd? De installatie is nog tot maandag te zien bij de Brusselse boetiek  Stijl. Stijlvolle ziekenbezoekjes breng je aan het volgende adres: Dansaertstraat 74, 1000 Brussel.