Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 3 oktober 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsHet lijkt erop dat Brangelina dan toch in het huwelijksbootje is gestapt. Karl Lagerfeld meet zich een nieuw kapsel aan, de Meir verwelkomt een nieuwe concept store en Nicola Formichetti steekt de Galeries Lafayette in een nieuw kleedje. Enige zonder blij nieuws is Donatella Versace, die zich ergert aan de aanstormende biopic rond haar persoon.

Nicola Formichetti neemt zijn job als creatief directeur van Diesel ernstig, creativiteit gaat voor hem dan ook verder dan mode alleen. De ontwerper plant een tiendaagse overname van de Galeries Lafayette, waarbij hij opkomende kunstenaars in de spotlights wil zetten. Via de Tumblr #Dieselreboot konden kandidaten hun kunstwerken opgeven voor dit project. De winnende inzendingen worden tussen 14 en 24 oktober tentoongesteld in het legendarische Parijse warenhuis.

Ook Karl Lagerfeld zwicht voor de heersende punk revival. De designer ontwierp een lijn van 11 stukken voor zijn eigen label vol verwijzingen naar de rebelse subcultuur. Verwacht je aan tartan, ritssluitingen, leer en gespijkerde K’s –een ego als dat van Karl kan zelfs punk niet overtreffen…. Ster van de collectie? Een T-shirt met Lagerfelds beeltenis, inclusief Mohawk make-over. Nu te koop op net-a-porter.

Donatella Versace is niet opgezet met de aanstormende biopic House of Versace. De ontwerpster ging in het verleden nochtans sportief om met parodieën, deze keer ligt het echter gevoeliger. De film is immers gebaseerd op het gelijknamige boek van Deborah Ball uit 2010 en zoomt in op de moeilijke periode die Donatella meemaakte na de moord op haar broer Gianni in 1997. Aan WWD verklaarde Versace dan ook: "We hebben noch de toelating gegeven voor de film, noch onze medewerking verleend. Versace gaf ook nooit goedkeuring voor het boek waarop de film is gebaseerd, deze prent moet als pure fictie worden beschouwd."

Is Brangelina stiekem getrouwd? Profiteerde 's werelds beroemdste koppel van onze obsessie voor de modeweken om stilletjes in het huwelijksbootje te stappen? Feit is dat Angelina Jolie plots met twee huwelijksringen om de vinger wordt gespot. De actrice beperkte zich het afgelopen jaar tot een joekel van een verlovingsring, de verandering zorgt wereldwijd voor heel wat speculaties. Met het beroemde koppel weet je nooit.

1

2
Replay opende afgelopen zaterdag een gloednieuwe concept store op de Antwerpse Meir. Een winkel die kunst en mode verenigt in een bijzonder aangenaam kader. Zichtbaar metselwerk zorgt voor een oude, industriële look terwijl een enorme glazen trap je weer naar de toekomst leidt. Kunst van gedroogde planten zet de milieuvriendelijke filosofie van het label in de verf. Een kijkje waard! Meir 27, 2000 Antwerpen.