La Mamounia, een oase van luxe

Geüpdatet op 29 april 2019 door ELLE België
La Mamounia, een oase van luxe

mamou

Ooit deed La Mamounia dienst als paleis, vandaag staat het vooral bekend als luxe hotel waar de groten der aarde al eens graag komen uitblazen tijdens hun bezoek aan Marrakech. Wij gingen er logeren en vonden al snel 5 redenen waarom La Mamounia jouw volgende bestemming moet zijn. 

 

 vignette-produits-32

Haar historische pracht

Een eerste blik op La Mamounia verraadt al meteen het excentrieke karakter van het gebouw. Zowel de architectuur als de inrichting van het hotel zijn geïnspireerd door de Moors-Arabische traditie. Daarbij dateren de grondvesten van La Mamounia van de 12de eeuw, wat maakt dat het onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van Marrakech. Sinds de opening in 1923 kreeg het hotel al talloze invloedrijke personen over de vloer. Van Winston Churchill, Charlie Chaplin en Marlene Dietrich tot Vladimir Poetin, Chaira Ferragni en Sarah Jessica Parker (die er verbleef tijdens de opnames van Sex and the City 2) – iedereen valt voor de charmes van deze mythische plek.

1/

 

17-1024x693

Haar perfecte ligging

La Mamounia ligt in het hart van de medina, de historische kern van Marrakech, en vormt zo de perfecte uitvalsbasis voor ontdekkingstochten doorheen de Rode Stad. Het hotel kijkt uit op het Atlasgebergte en ligt op een boogscheut van populaire bezienswaardigheden zoals de Majorelletuin, de Koutoubia-moskee en Djemaa el Fna.

2/

 

vignette-ebrochure-18

Haar luxueuze kamers

Wanneer je een van de weelderige hotelkamers binnenstapt, lijkt het of je je ineens in het decor van Duizend-en-een-nacht bevindt - omringd door marmer, mozaïek, brons en andere oriëntaalse materialen. Je kruipt als het ware in de rol van Shéhérazade. De excellente bediening in de kamers en het fenomenale zicht op de tuinen, daar kan niets tegenop.

vignette-ebrochure-13

3/

vignette-ebrochure-25

 

Haar veelzijdige menukaart

La Mamounia beschikt over vier prestigieuze restaurants. Het Marokkaans restaurant van het hotel ‘Le Marocain’ hoort bij de beste van de stad en schuilt in een riad in het midden van het park. De keuken serveert er traditionele Marokkaanse gerechten met een moderne toets. Bij ‘Le Français’ staan dan weer, typisch voor de Franse keuken, vooral fijne en delicate gerechten op de kaart. In het Italiaanse restaurant, dat gerund wordt door sterrenchef Don Alfonso, waan je je in het zuiden van Italië. Wie meer van de Mediterrane keuken wil proeven of graag royaal ontbijt, kan aanschuiven aan het uitgebreide buffet aan het zwembadpaviljoen. De restaurants van La Mamounia werken enkel met dagverse kwaliteitsproducten. Niet moeilijk als je beschikt over een eigen moestuin van zo’n 1500 vierkante meter.

4/

big-et125-mamounia-summer-1024x768

 

Haar weelderige kuuroord en zwembad

Als je denkt dat het buitenzwembad indrukwekkend is, wacht dan tot je de beauty spa, verscholen in het hart van het hotel, ziet. Oftewel 2500 vierkante meter volledig gewijd aan welzijn en schoonheid. De wellness heeft een uitgebreid gamma aan gezichts- en lichaamsverzorgingen gebaseerd op oriëntaalse schoonheidsrituelen.

p1-produits-37-1024x693

 

In Marrakech is er geen ontkomen aan La Mamounia. Deze plek is een monument en dus ook alle scherven van je spaarvarken waard. Of je je nu wil onderdompelen in de geschiedenis van deze iconische plek of gewoon even ellebogen wil wrijven met de sterren, een magisch verblijf wordt het vast en zeker.

Meer info op www.mamounia.com.

Ontdek de beelden van onze badpakkenshoot in het prachtige decor van La Mamounia in ons gloednieuwe juninummer, vanaf vrijdag 22 juni in de rekken.