Top 15 vergeten Disney looks

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Top 15 vergeten Disney looks

vergeten Disney jurken

Assepoesters glazen muiltjes, Jasmines pofbroek en Belles gele baljurk: ze staan in het collectieve geheugen gegrift, maar zelfs Disney prinsessen veranderen nu en dan van plunje -al was het maar op wasdag… 15 minder bekende looks in de kijker:

1/

Zoom op Ariel, de vrouw die het zowat haar hele leven met een schelpvormige bikini en een vork bij wijze van haarborstel moest stellen. Plots werd ze door een knappe prins uit de zee gevist, kreeg ze stijladvies van diens mollige keukenmeid en werd ze met een échte haarborstel onder handen genomen. Ziehier het knalroze resultaat: we like!

1

2/

Game of Thrones alert! Jasmine beschikt met dank aan een hoop spin-offs (Aladin kreeg twee vervolgfilms én een eigen TV-reeks) over de meest uitgebreide én exotische Disney garderobe. In Aladin King of Thieves schittert ze in deze bruidsjurk, een ontwerp dat sterk doet denken aan de jurken waarin Cersei, Dani, Sansa en de andere dames uit de succesreeks Game of Thrones elkaar wekelijks de loef afsteken.

2

3/

Ostentatief voor bont gaan terwijl je wordt gegijzeld door een harig beest? Je moet het Belle nageven: ze heeft lef!!

3

4

4/

Er is een reden waarom Pocahontas, beter bekend als de meest sexy der Disney prinsessen, meestal weinig om het lijf heeft. In A Journey to the New World reist ze naar Engeland om haar dan toch niet zo brave ex John Smith te ontmoeten. De outfit die ze daarvoor uit de kast haalt, is wat ons betreft een misser. Soms is less is more gewoon een beter idee…

5

5/

Haar Victoriaanse ondergoed zien we dan weer helemaal zitten voor een lazy sunday in de zetel. Homewear met ingebouwde tutu: onweerstaanbaar!

6

6/

Over Pocahontas gesproken: we zijn dòl op haar winterse plunje, helemaal in toon met de franje- en daim trends die anno 2015 de catwalks overheersen.

7

7/

Deze Mulan-met-polo look waren we ondertussen alweer helemaal vergeten. Aan haar sippe gezicht te zien, heeft de Chinese schone het moeilijk een leuke outfit te vinden die het midden houdt tussen soldatenuniform en over the top geisha kostuum. Blijven proberen meid…

12

8/

Terug naar Jasmine, die tevens als de meest verwende der Disney prinsessen geldt. Mevrouw Aladin vierde haar huwelijk maar liefst drie keer en deed dat onder andere in deze see-through creatie met statement riem. Statement schouders lijken in Agraba trouwens een onsterfelijke trend, eighties forever!

8

9/

Soms moet je als vrouw natuurlijk je verantwoordelijkheid nemen. Wanneer een boosaardige grootvizier het hele koninkrijk dreigt te vernietigen én je lijfwacht/tijger tot kitten herwerkt, kan je enkel en alleen op je eigen vrouwelijke charmes rekenen om hem op andere ideeën te brengen. Booswichten versieren doe je in passioneel rood, behangen met exotische juwelen!

9

10/

Technisch gezien geen Disney prinses, maar toch een stijlicoon in de categorie "tekenfilm": Anastasia’s transformatie van arme wees naar glamoureuze prinses gebeurt via een tussenstop in Chanel! (Geloof je ons niet? Bekijk de film nòg eens en let heel goed op…)

10

Een geslaagde look, die ons bijna doet vergeten dat haar date het plunje van Alberto -Mijnheer Spaghetti- Vermicelli draagt, awtch…

11

Schermafbeelding 2015-05-19 om 15.40.22

11/

In de categorie „glamoureuze prinses” doet ze het overigens uitstekend. Geen idee wat Beest over deze jas te zeggen heeft, maar wij zijn fan!

13

12/

Laten we het even over die andere witte Assepoester jurk hebben. Niets kan natuurlijk tippen aan een magische diamanten jurk en glazen muiltjes, maar deze bruidsjurk-met-ingebouwd-douche-effect komt toch aardig in de buurt. Lief zijn loont écht, Assepoester en haar fantastische garderobe zijn er het levende bewijs van!

Schermafbeelding 2015-05-19 om 15.47.09

13/

Lang voor ze al slapend een knappe prins wist te versieren -sommige vrouwen kunnen àlles- en nu eens roze, dan weer blauwe baljurken droeg, sleet de Schone Slaapster haar dagen in een bos. Dat deed ze in de meest sexy brave outfit ooit gezien: een zedelijk hemdje en saaie boerenrok, gecombineerd met bondage korset. Je moet er maar op komen!

Schermafbeelding 2015-05-18 om 16.51.29

14/

Waarschijnlijk de meest vergeten der vergeten Disney jurken: het glitterende niemendalletje waarmee Ariel aan het einde van haar avonturen bevestigt toch weer over twee benen te beschikken. Laat het trouwfeest maar beginnen!

Schermafbeelding 2015-05-19 om 15.55.17