We love… IKEA Street Art

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE België
We love… IKEA Street Art

collage

We love... de IKEA Street Art-kunstwerken. Twaalf internationale straatartiesten gaven het beste van zichzelf voor deze collectie. Het motto van IKEA: Breng kunst van straten overal ter wereld naar de muur bij je thuis. 

IKEA wil met deze Street Art collectie zowel artiest als kunstliefhebber plezieren. Iedereen, ook mensen met een kleinere portemonnee, kan deze werken kopen. De kunstenaars bereiken dankzij de Zweedse winkelketen een breed publiek.

Toch vond IKEA het jammer dat er geen Belgische artiest vertegenwoordigd was. Daarom haalde ze de Gentse street artist Dave de Rop alias Bué The Warrior erbij. Hij kreeg het privilege om een gigantisch graffitikunstwerk te creëren op het gebouw van IKEA Zaventem. Met dit als resultaat:

bué the warrior

Van het kunstwerk van Bué The Warrior zijn slechts 500 posters gedrukt. IKEA geeft via de site vijf dagen lang telkens 100 genummerde en gesigneerde exemplaren weg vanaf dinsdag 7/4 tem zaterdag 11/4. Registreer je snel op www.ikea.be en haal een collectors item in huis!

kunstwerk 4

De twaalf internationale limited edition kunstwerken in posterformaat zijn vanaf nu te koop bij IKEA, €9,99 per stuk:

(Stagiaire Jolien Meulders)