One to watch: Belgisch model Ine Neefs

Geüpdatet op 28 januari 2016 door ELLE België
One to watch: Belgisch model Ine Neefs

Ine Neefs

De Belgische Ine Neefs vervoegt stilaan de top van de modellenwereld. Ze mag dan nog heel jong zijn, een rijk gevulde cv heeft ze wel: de Antwerpse schone kreeg zelfs de eer om de show van Oscar de la Renta te openen en sluiten tijdens de modeweek in New York. 

Onthoud de naam Ine Neefs. De blondine uit Wuustwezel (Antwerpen) maakte in 2013 haar catwalkdebuut in Milaan voor Jil Sander, en veroverde met haar groene ogen ondertussen al een lange lijst grote namen, inclusief Chanel, Dior, Louis Vuitton, Dries Van Noten, Victoria Beckham,...

Neefs werd op haar zestiende ontdekt door een scout van Dominique Models tijdens een dagje winkelen in Antwerpen. Doorbreken als model was niet haar grootste prioriteit en het duurde enkele jaren voor ze een mogelijke carrière in het wereldje op haar agenda plaatste. De jonge telg wilde eerst haar middelbare school afmaken en beginnen aan een opleiding fotografie in Antwerpen.

Oscar de la Renta

Neefs pakte uiteindelijk toch haar koffers en vloog naar Milaan voor haar catwalkdebuut. Ze werd bliksemsnel gekatapulteerd in het modecircus en betoverde met haar uitgesproken gezicht en grote amandelvormige ogen heel wat ontwerpers. Zo stond ze model voor campagnes van onder meer Valentino, ZARA, Prada en McQ. Ze had zelfs de eer om Oscar de la Renta, één van de belangrijkste shows van de modeweek in New York, te openen en af te sluiten.

Pinterest
Pinterest

Neefs blijft hoger klimmen. De prestigieuze lijst van Models.com onthult elk jaar veelbelovende modellen die de cover sieren van belangrijke modebladen als Vogue en i-D, en ook ons topmodel prijk in de top 50.

Ine Neefs voor i-D Magazine. Pinterest
Ine Neefs voor i-D Magazine. Pinterest

Ondanks haar internationale succes wil ze na de hectische modeweken en shoots voorlopig op de schoolbanken blijven en een carrière achter de lens opbouwen. Fotografe worden, het blijft haar grote droom.

(Stagiaire Mathilde Van Hoof)