Fashion News: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 11 september 2013 door Isabelle
Fashion News: wat je vandaag moet weten

fashion newsPrimark is niet langer te koop op Asos, David Beckham leent zijn looks aan Bentley en Karlie Kloss wint een Social Media Award. Cathy Horyn schopt tegen onze Belgische schenen en Carine Roitfeld gunt je een kijkje achter de schermen van Kim Kardashians fotoshoot.

So long sweet Primark! Het online avontuur van de budget keten komt tot een einde. In juni kondigde web retailer Asos.com nochtans het begin van een mooie samenwerking aan. Over een proefperiode van 12 weken zouden er stukken van Primark worden verkocht, daarmee de eerste keer dat collecties van het label online beschikbaar werden. Ondanks de mooie verkoopcijfers wordt de samenwerking echter niet verlengd. Primark zelf ontkent dan weer geruchten rond de uitbouw van een eigen webshop. Reden daartoe zou zijn dat verzendkosten de lage prijzen van de keten in het gedrang brengen.

Wie wel online scoort, is Karlie Kloss. Het model mocht zondag op de Fashion Media Awards de prijs van Best Model Social Media ontvangen. Een onderscheiding die ze te danken heeft aan haar springlevende Instagram profiel, vooral tijdens de modeweken een ware trekpleister. De Amerikaanse deelt er kommer en kwel voor en achter de schermen van de meest krankzinnige weken van het jaar in modeland.  Een bezoekje waard.

David Beckham heeft nog maar eens een reclamedeal gestrikt, met horlogemerk Breitling for Bentley dit keer. Het label maakt sinds 2003 uurwerken voor de beroemde wagens en zag in  Beckham de perfecte ambassadeur om het “huwelijk van elegantie en luxe, klasse en originaliteit’ te incarneren. Dixit het persbericht. Wij zijn vooral blij dat Beckham na zijn voetbalcarrière in de modewereld op zijn welgevormde pootjes valt.

Cathy Horyn is niet mals voor onze landgenoot Olivier Theyskens. Die presenteerde afgelopen week in New York zijn nieuwste collectie voor Theory, een lijn die de Amerikaanse modejournaliste blijkbaar niet kon smaken. Ze heeft het over “een hoop vodden die beter nooit de kleerkast hadden verlaten”. Pijnlijk harde kritiek, maar van Horyn zijn we wel meer gewend. De journaliste staat bekend om haar vele vetes in modeland, een vijand meer of minder zal geen verschil uitmaken.

Kim Kardashians shoot in CR Fashion Book nog steeds niet begrepen? Misschien geeft deze video je wat meer inzicht. Carine Roitfeld lanceert een behind the scenes filmpje waarin te zien is hoe de 32-jarige realityster wordt besmeerd met jam én gouden tanden krijgt aangemeten. Misschien het meest bizarre van de hele toestand is de gezellige sfeer op de set, voornamelijk tussen Kardashian en Karl Lagerfeld. Die laatste liet in het verleden verschillende malen zijn huiver voor de reality clan optekenen, maar wordt nu al grappend met Kims gevreesde momager Kris gespot. Je bent nooit te oud om nieuwe vrienden te maken, Karl.