7 redenen waarom seks goed is voor je carrière

Geüpdatet op 27 november 2014 door Britt Valkenborghs
7 redenen waarom seks goed is voor je carrière

seks

Seks heeft véél voordelen. Ook voor je carrière, zo blijkt. Hiermee bedoelen we niet dat je meteen in bed moet duiken met je werkgever, maar dat een gezond seksleven goed is voor je gezondheid en dit positieve effecten heeft op je werk. 

1. Veel seks? Dan verdien je meer
Er is er een duidelijk verband tussen de seksuele activiteit en het salaris. Mensen die minstens 4 keer per week van de grond gaan, verdienen meer dan hun collega’s die minder seksueel actief zijn. Dat blijkt uit onderzoek van het Insitute for the Study of Labor bij 7.500 Griekse huishoudens. De verklaring hiervoor? Mannen en vrouwen die meer seks hebben, zijn gemiddeld ook gezonder en gelukkiger, wat leidt tot meer motivatie, het beter kunnen nemen van beslissingen en betere prestaties op het werk, wat dan weer kan zorgen voor een hoger loon.

2. Betere inzichten
Seks zorgt voor een verhoogd niveau van dopamine, dat op zijn beurt zorgt voor een beter inzicht bij het oplossen van problemen, wat eveneens je prestaties op het werk verbetert.

3. Betere nachtrust
Mensen die regelmatig seks hebben, verklaren dat ze ’s nacht beter slapen en zich daardoor overdag frisser voelen op het werk.

4. Minder stress
Seks heeft ook een erg goede impact op het stressniveau, waardoor je gezondheid verbetert en je minder vaak ziek bent. Een Amerikaanse studie toont daarenboven aan dat vrouwen van middelbare leeftijd zich de dag nadat ze seks hadden opmerkelijk vaak beter voelden dan op dagen na een seksloze avond. Seks is met andere woorden dé remedie om minder gestresseerd te zijn, gezonder te zijn, je beter te voelen en dus beter te werken.

5. Vrijen houdt je jong
De DHEA-hormonen die tijdens het vrijen vrijkomen, hebben ook een hele resem voordelen. Ze verbeteren je geheugen, zijn goed voor je immuniteitssysteem, werken als een antidepressivum, zorgen voor weefselherstel en houden je huid gezond. Dat blijkt uit een studie van het Royal Edinburgh Hospital.

Op die manier kan een regelmatig seksleven er dus voor zorgen dat je geheugen beter werkt, dat je meer weerstand hebt, dat mogelijke depressies verlicht worden, dat je levensduur verlengd wordt én dat je er jonger uitziet. Zo zouden veertigers die minstens 50% meer seks hebben dan hun lotgenoten er 7 tot 13 jaar jonger uitzien dan ze eigenlijk zijn.

6. Positieve effecten op je gewicht
Wie seks heeft, verbrandt heel wat calorieën, gemiddeld zo’n 150 per half uur. Stel dat je drie keer per week een half uur de liefde bedrijft, dan verbruik je op die manier 450 calorieën, het equivalent van een half uur hardlopen. En met minder of zonder overgewicht voel je je meestal beter in je vel, met betere prestaties tot gevolg.

7. Bye bye kantoormigraine
De oxytocine (of het liefdeshormoon) die vrijkomt tijdens het liefdesspel en de endorfine die vrijkomt bij een orgasme, werken dan weer als een krachtige pijnstiller. Het is niet bekend hoe lang het pijnstillend effect duurt, maar een dagelijkse dosis seks kan ervoor zorgen dat die kantoormigraines uitblijven.

Je weet wat je te doen staat!

Bron: www.jobat.be