QUE ONDA VOS opent pop-up in Antwerpen

Geüpdatet op 29 oktober 2014 door ELLE België
QUE ONDA VOS opent pop-up in Antwerpen

QUEONDA VOS

Fair trade alert! Hanne De Wyngaert combineert met haar label Que Onda Vos het beste uit  twee werelden. Haar prachtige sjaals, tassen, tapijten en dekens zijn het resultaat van traditionele weeftechnieken uit Guatemala gecombineerd met Wester design.

Vorig jaar kreeg Hanne De Wyngaert na een reis door Guatemala het idee om producten te ontwikkelen die een positieve sociale en economische impact hebben op de gemeenschap waar ze gemaakt worden. Voor dit project kwam Hanne in contact met Y’abal Handicrafts, een organisatie die al jarenlang Maya-vrouwen in Guatemala steunt door hun dagelijkse weefactiviteiten – sowieso een deel van hun cultuur – te vergoeden met een eerlijk loon.
Het label staat voor handgemaakte producten die op een respectvolle wijze ontwikkeld worden. Zelfs de garens en het leder worden ter plaatse op een milieubewuste manier geproduceerd.

QUE ONDA VOS is Guatemalteekse straattaal voor ‘Yo, what’s up?' en staat voor de dialoog, de samenwerking en de interactie tussen de twee culturen waaruit elk product groeit.

Que Onda Vos opent binnenkort ook een pop-up shop! Die is geopend van 30 oktober tot 31 november en kadert binnen het project 'De nieuwe natie' van de stad Antwerpen. Vier mee op zondag 2 november in Latijns-Amerikaanse sferen met hapjes en drankjes en zomerse muziek.

De pop-up shop is gelegen in de Nieuwe Gaanderij, de overdekte winkelgalerij tussen de Huidevettersstraat en de Wilde Zee (Korte Gasthuisstraat).

(Stagiaire Nele Sarens)