Tien sterren die de nachtjapon trend aandurven

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Tien sterren die de nachtjapon trend aandurven

Louis VuittonGerommel deze winter toen Marc Jacobs zijn herst/winter 13-14 collectie voor Louis Vuitton voorstelde in Parijs. Cara Delevingne, Kate Moss en Co paradeerden er in fragiele niemendalletjes, geïnspireerd op lingerie uit de jaren stilletjes.  Fans reageerden dolenthousiast, al klonken rechts en links ook valse noten. Wie, vroegen critici zich toen af, zou deze look ooit aandurven?

Veel dames, zo blijkt. Wij doken de archieven in en ontdekten een hoop bekend volk dat zich er reeds aan waagde. Erg nieuw is het dan ook niet. De zogenaamde 'slip dress', geïnspireerd op de nachtjapon die tot de jaren zestig nog als lingerie diende, werd begin jaren negentig definitief uit het boudoir gehaald. Het ontwerp werd, gesteund door de mediagenieke Calvin Klein, het symbool van een generatie comfortabele, sexy en vooral geëmancipeerde vrouwen. Sinds Madonna's bustier beha van Jean Paul Gaultier was het idee van ondergoed als bovenkleding sowieso al geen schokker meer. (Alles is beter dan een stel puntige kegelgevaartes, toch?)

Designers zoals Donna Karen, Ralph Lauren en Isaac Mizrahi volgden Kleins voorbeeld en halfweg de jaren negentig was de slip dress -gepaard met een shirt en hoge kousen- een vast onderdeel van het straatbeeld geworden. Sindsdien verdween de look van het grote modetoneel, al duurt het telkens maar enkele seizoenen voor een nieuwe designer zich eraan waagt. Dit seizoen is Marc Jacobs dus aan zet, tot onze grote vreugde.

Niet helemaal overtuigd? Deze dames waagden zich ook buiten de slaapkamer aan die goede oude nachtjapon.

1/

Carrie Bradshaw slip dressUiteraard kan deze klassieker niet uit de garderobe van Carrie Bradshaw ontbreken: gebruikt voor haar legendarische busposter en om Mr. Bigs hoofd op hol te brengen.

2/

Kate Moss jongEen piepjonge Kate Moss, vastberaden om iedereen van haar modellenlijf te laten meegenieten.

3/

Nicole RitchieNicole Richie, nadat Rachel Zoë haar liet zien dat sexy niet noodzakelijk gelijk staat aan vulgair.

4/

Victoria Beckham

In lingerie naar Wimbledon? Victoria Beckham doet het én komt ermee weg.

5/

Rihanna langRihanna gaat niet graag slapen, haar nachtjapon vindt ze dan weer wel leuk.

6/

CherNineties heldin Cher Horrowitz legt haar vader de beginselen van mode uit:

-What's this?

- A dress.

- Says who?!

- Calvin Klein!

7/

Jenniger GarnerZelfs de brave Jennifer Garner waagt zich aan de look. In 13 Going On 30 showt ze de ideale kateroutfit. Jammer dat het bijpassende slaapmaskertje in dit beeld ontbreekt.

8/

Kate Moss nuLa Moss blijft echt wel trouw aan haar favoriete look.

9/

Kate MiddletonKate Middleton: vandaag de dag veroordeeld tot knielange mantelpakjes, ooit ook fan van de slip dress...

10/

Elizabeth Taylor in Butterfield Elizabeth Taylor kende in haar gloriejaren reeds de voordelen van oma's nachtjapon.

11/

rihanna roodLang of kort, Rihanna's kast hangt vol lieflijke niemendalletjes.

12/

Wendy"Een meisje? En in haar nachtjapon!" De zeemeermin BFF's van Peter Pan mochten haar look dan wel afkeuren, wij zijn fan van Wendy Darling die zich aan het begin van vorige eeuw reeds aan de sexy trend waagde. Moedig!

meermin