5 manieren om je smartphone fotografie te verbeteren

Geüpdatet op 18 december 2020 door Anne Poelmans
5 manieren om je smartphone fotografie te verbeteren

opening fotografie

Vijf eenvoudige tips om met je mobiele telefoon betere foto's te trekken:

1/

ON TOP. Het lijkt voor de hand liggend maar foto's die uit de lucht en recht op het object getrokken worden kunnen erg artistiek en aantrekkelijk ogen. Het allemooiste zijn ze als je ze in een vierkant-formaat plaatst. De 6x6-app is hier erg handig voor.

Breakfast640

 

2/

NO FLASH NO ZOOM. Ooit al geslaagde foto mét smartphone-flash gezien? Neen. Inderdaad. Ga dus zeker niet prutsen met je flash maar bewerk het licht en de kleuren achteraf opdat je foto meer helderheid krijgt. Gebruik hiervoor de Photoshop-app. Ga ook nooit je foto inzoomen, dit omdat de zoom van de smartphones niet goed genoeg werkt. Ga in plaats wel je foto croppen (bijsnijden). Dit kan je doen via Instagram of via Photoshop

3/

 

SPEEL MET AUTOFOCUS EN (OVER)BELICHITINGEN. Een van de grote voordelen van een smartphone is dat er geen 700 knopjes zijn waar je mee rekening moet houden alvorens je je foto neemt. Bij een iPhone raak je je scherm aan en de autofocus-functie gaat automatisch werken. Probeer ook zeker eens van de focus niet op het belangrijkste punt van de foto te zetten maar ergens in de hoek of op een object.

4/

 

GEBRUIK ZWART/WIT EFFECT. Zelfs een slechte foto zal mooier worden als je hem in het zwart/wit bewerkt.

Instagram

5/

VOLG MENSEN DIE JE INSPIREREN EN NIET IRRITEREN. Maar al te vaak volgen we mensen op Instagram of Twitter die hun volledige leven online plaatsen en dus voor het nodige vertier zorgen. Maar dat voyeurisme kan beter plaats maken voor inspirerende mensen die een inspirerend leven leiden en dat ook weten te uiten via hun foto's.

Bron: mortalmuses.com