Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 29 augustus 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsArmani Jeans landt in Antwerpen, Maison Martin Margiela kondigt een nieuwe samenwerking aan, ELLE viert feest en Doutzen Kroes breekt een modellenrecord.

Armani Jeans zet voet aan grond in Antwerpen. Op vier oktober opent het label in de Leysstraat haar eerste winkel: 600 vierkante meter aan traditioneel Armani lekkers. Laat de naam je niet misleiden, je zal er meer dan jeans alleen terugvinden. Klassiekers zoals het witte hemd en de chino worden er vergezeld van gewaagdere stuks, de Emporio Armani Underwear collectie, parfums en accessoires.

Maison Martin Margiela heeft de smaak van het samenwerken te pakken. Nadat het vorig jaar een capsulecollectie voor H&M leverde, gaat het eens zo privatieve modehuis nu in zee met Converse. Een mysterieuze "save the date" mail werd gisteren de internationale modepers in gestuurd, verduidelijking over de unieke samenwerking krijgen we pas op 11 september te horen. Dat belooft.

Het gaat Doutzen Kroes voor de wind. Ze draait ondertussen al heel wat jaren mee in de modewereld, maar van tanende populariteit heeft ze voorlopig geen last. Zo siert de Nederlandse schone deze maand maar liefst vier Vogue covers: Italië, Japan, Nederland en Spanje kozen voor haar klassieke looks. Zelfs voor een topmodel een nogal uitzonderlijke prestatie! Kersje op de taart: eerder deze maand werd de 28-jarige moeder van één  gekozen als nieuwe gezicht van Emilio Pucci. Werkloos thuiszitten zit er voor Kroes voorlopig dus niet in.

Zin om het weekend feestelijk in te luiden? Afspraak morgenavond (vrijdag 30 augustus) op het Brusselse Poelaertplein, waar onze Franstalige ELLE collega's hun eigen Apéro Urbain organiseren. Geniet van de laatste zonnestralen, laat je verwennen bij onze kappers- en make-up stand en doe mee aan de streetstyle wedstrijd. Dat laatste doe je door je outfit op Instagram te zetten onder de noemers @ellebelgique – #aperoelle. Succes!

Vreemde boodschap op Lady Gaga's twitteracount gisteren, al kijken we al lang niet meer op van een absurditeit meer of minder als het op de zangeres aankomt. De Amerikaanse heeft naar eigen zeggen een lijst kledingvoorschriften opgesteld voor haar fans, de zogenaamde Little Monsters. Bovenaan de lijst: schelpen, zeepaarden en zeesterren... Het lijkt erop dat we dit najaar veel hysterische meerminnen in het straatbeeld zullen spotten.