Shopping: retro schoenen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Shopping: retro schoenen

retro schoenen

Blast from the past! Tegen een vleugje retro zeggen we nooit neen -vooral niet als het onze schoenen betreft. Van de gouden jaren zestig tot de foute jaren tachtig, dit zijn onze vintage toppers: 

Sixties

De Mary Janes en hun signatuur bandje aan de enkel zijn niet weg te denken in de gouden periode. Hoera voor de rug, want in de jaren 60 was de hak niet hoger dan 7 cm! Materialen genoeg ter beschikking, maar toch is de laqué heel populair. Voor wie het grote lot gewonnen heeft: Saint Laurent heeft een paar in disco stijl (ja, inclusief de glitters!). Wie denkt aan het spaarvarken: hele mooie alternatieven zijn te vinden bij Repetto en Asos.

Seventies

De slagzin van de jaren 70: hoe breder de hak, hoe beter! De sky is absoluut niet de limit, de plateauzool mag gerust nog enkele centimeters meer tellen. Natuurlijke materialen zoals bamboe en touw komen regelmatig terug. Topper: de torenhoge blokhakken van Gucci.

Eighties

Hoe meer kleur, hoe meer vreugde! En liefst kleuren die niet al te goed matchen, zodat het effect groter is. Plastic behoort tot één van de basismaterialen, vaak verwerkt met leder. Hakhoogtes verschillen, maar één detail keert opmerkelijk vaak terug: het riempje aan de hiel, de zogenaamde slingback. Louboutin heeft de ultieme jaren 80 pumps in een nieuw jasje gestoken, maar ook bij River Island en Zara vind je de juiste foute Eightiesschoenen!

(Stagiaires Lauren de Raedt en Elisabeth Devue)