HOTSPOTS. De mooiste zoetwaterplekken in België

Gepubliceerd op 28 juli 2014 door Anne Poelmans
HOTSPOTS. De mooiste zoetwaterplekken in België

beach-lake-mountains-scenery-sun-water-Favim.com-62042Verfrissing nodig? Wij maakten een lijstje met de vier mooiste zoetwaterplekken in België waar je in stijl afkoeling kan vinden.

We beginnen met het zwembad dat de wereldranglijsten haalt: NEMO33 in Brussel. Dit bad is het tweede diepste duikzwembad ter wereld. Ok, een bruin kleurtje ga je er niet opdoen, maar je leert er wel duiken. En met het verworven brevet kan je dan gaan scubaduiken in Curaçao, daar haal je de achterstand ongetwijfeld in.

Nemo33

1/
De Badboot in Antwerpen is zeker een bezoek waard. Zwemmen, genieten van het uitzicht op het MAS en de haven, lunchen in het restaurant of gewoon even uitblazen op het dek, het kan er allemaal.

Badboot

2/
Je kan ook terecht bij Lakeside Paradise. Put De Cloedt in Knokke werd aangepakt door de man achter Surfer’s Paradise en groeide uit tot een plaats waar je kan genieten van het mooie weer door aan het zoetwatermeer te liggen of door je waterski’s aan te binden en te sporten. Lakeside Paradise heeft een waterskikabelbaan waardoor er geen lawaai wordt veroorzaakt door voorbijscheurende motorboten en je kan er ook de ‘zachtere waterrecreatie’ uitoefenen zoals windsurfen, kajakken en varen met pedalo’s.

DCIM100GOPRO

3/
Als laatste in de lijst hebben we O’ Douce, het verborgen paradijs. Je kan er terecht om de sportieveling uit te hangen, maar je kan er evengoed genieten van een lui dagje strand. Het wordt omschreven als een waterskiclub, maar het is veel meer dan dat. Je hebt er een barbecue, een bar, een drijvend jacuzziplatform, een strand waar je verschillende beachgames kan beoefenen, kortom letterlijk alles wat je zomerhartje begeert.

Odouce