In de handtas van … Elisabeth Ouni

Geüpdatet op 11 januari 2019 door ELLE België
In de handtas van … Elisabeth Ouni

ouni

Elke week werpt ELLE.be een blik in de handtas van een mode-insider. Met welke spulletjes overleven ze de drukke werkweek? Duik deze keer mee in de handtas van multitalent Elisabeth Ouni.

Maak kennis met Elisabeth Ouni, koningin van Multitaskland. Je kent Elisabeth misschien best door haar internationaal gekende blog A Polaroid Story waar je haar kan volgen in haar zoektocht naar het perfecte kiekje van haar favoriete artiesten. Zo wist Elisabeth al Pharrell Williams, Erykah Badu en M.I.A. te vereeuwigen op de iconische film, om maar enkele namen te noemen. Omdat haar liefde voor muziek nog veel verder gaat, vind je haar nu en dan achter een draaitafel, waar ze hiphopminnend volk laat twerken en shaken op de hipste dansvloeren. Verder houdt Elisabeth zich bezig met uiteenlopend fotografisch werk en staat de Oostendse schone al eens zelf voor de lens. Als digital media experte adviseert en vertegenwoordigt Elisabeth brands en events zoals WECANDANCE en Les Ardentes en werkt ze samen met pr-bureaus zoals UPR. Al deze avonturen kan je dan weer volgen op de Ouniversal blog. Een hele mondvol, maar hé, Beyoncé heeft ook maar 24 uren in een dag!

20140620-IMG_2557

Dat het er af en toe wat chaotisch aan toe gaat met zo’n werkschema, kan je je vast inbeelden. Zo getuige ook haar handtas, of beter, de inhoud van haar handtas. Een beeld dat wel meer vrouwen bekend zal voorkomen, inclusief yours truly. Geen nood, de linzensalade heeft ondertussen haar weg naar de vuilbak gevonden en verbazingwekkend genoeg hebben we orde weten te scheppen in de wanorde! En waarom Elisabeth nu in godsnaam zoveel spullen rondzeult?! Lees het allemaal hier...

1/

20140620-IMG_2593

De inhoud van mijn handtas hangt erg af van wat op het programma staat die dag. Maar even eerlijk, ik heb gewoon altijd enorm veel spullen op zak. Ik ben erg vaak het huis uit en op de baan en dan wil ik zo veel mogelijk bijhebben om niets te moeten missen.

In mijn agenda probeer ik alles zo goed en zo kwaad mogelijk bij te houden. Het zal je misschien teleurstellen, maar je zal geen poëtische uitlatingen of romantische liefdesbrieven in mijn agenda vinden… Enkel pure functionaliteit hier! Al moet ik toegeven dat het soms een uitdaging is om alles netjes bij te houden - met mijn schema zou ik wel een personal assistant kunnen gebruiken!

20140620-IMG_2341

2/

20140620-IMG_2304

Ik ben al jaren fan van MCM en deze handtas is één van de zovele in mijn MCM-collectie. Het is eerder een ouderwets merk dat misschien wat kitsch durft te ogen, maar het heeft op een zekere manier toch een urban kantje wat het label erg geliefd maakt bij hiphopartiesten. Ik leerde MCM dan ook kennen via een artiest een eind geleden, het begin van een jarenlange verslaving.

20140620-IMG_2547

Ik heb een voorliefde voor heritage brands zoals MCM – merken met een rijke geschiedenis. Denk maar aan Converse en Timberland of neem nu mijn zonnebril van Moscot. Polaroid past uiteraard ook in dat plaatje.

20140620-IMG_2381

3/

20140620-IMG_2414

Mijn portefeuille kocht ik in het buitenland bij het Zweedse Monki. Die strakke en ongewone Zweedse snits die je onder andere bij bijvoorbeeld COS ziet, daar val ik voor. Het mag trouwens geweten zijn dat mijn portefeuille uitpuilt van de ontelbare Starbucks kasbonnetjes. ‘Grande cappuccino extra shot’ is my middle name.

20140620-IMG_2518

Ik heb helaas geen rijbewijs dus ik reis bijzonder vaak met de trein, tot mijn grote ergernis. Muziek verzacht die vreselijke ‘pendelpijn’ een beetje, dus op zo’n momenten kan ik mijn Sennheiser hoofdtelefoon echt niet missen. Om de tijd wat te verdrijven tijdens die vele treinritten, neem ik ook mijn make-uptasje mee om me op de trein op te maken. Komt goed uit zo, want thuis vind ik daar meestal de tijd niet voor.

20140620-IMG_2607

4/

20140620-IMG_2531

Riri Woo van MAC Cosmetics is mijn favoriete lipstick van het moment. Een mooie, intense rode kleur met een heerlijk matte finish. Mij spot je meestal met rode lippen eenmaal de zon onder is. Wanneer ik ’s avonds moet draaien of fotograferen in een club, ga ik voor het totaalpakket met highlighting, lippenstift en blush. De belichting in clubs kan erg hard en weinig verhullend zijn, dus dan mag het al iets meer make-up zijn. Mijn concealer van Chanel is dan een echte lifesaver - een gouden tip die ik kreeg van make-up artieste Gina Van den Bergh. Voor mijn andere basics zoals higlighters en oogmake-up grijp ik terug naar MAC Cosmetics. Wanneer het op fond de teint aankomt, blijf ik trouw aan mijn Helena Rubinstein Color Clone. Voor meetings houd ik het liever bij een natuurlijke look, dan volstaat mijn BB Cream van Khiel’s en een laagje Ruby Flamingo Kiss lippenstift van Rituals.

20140620-IMG_2434

Narciso Rodriguez For Her is ondertussen mijn signature geur geworden. In de zomermaanden wissel ik nu en dan af met Hermès Un Jardin sur Le Nil, die wat kruidiger en frisser ruikt in vergelijking met For Her. Ik wil me op elk moment van de dag kunnen opfrissen of mijn handen kunnen schoonmaken, vandaar de Orchid Bamboo Wet Wipes van H&M. Die hebben een vast plaatsje in mijn tas! Het valt je misschien op dat ik nog allerlei ‘miniatuur’ verzorgingsspulletjes in mijn tas zitten heb, die komen erg goed van pas als ik ergens op hotel moet. Op die manier heb ik steeds mijn basics bij.

20140620-IMG_2502

5/

20140620-IMG_2520

Macapillen behoren al een tijdje tot mijn voedingsregime, nog voor de superfood hype. Ik let op wat ik eet en gelukkig ben ik gezegend met een huisgenoot die mij enorm verwent met gezonde lekkernijen. Maca zorgt ervoor dat ik de drukke dagen goed kan doorstaan en verscherpt ook mijn focus. Een natuurlijk anti-stress middeltje!

Ik ben voortdurend bezig met het verzamelen van nieuw beeldmateriaal, dus waar ik ga, gaan mijn camera’s. Voor elk moment is er een andere camera, dus afhankelijk van de situatie, gebruik ik mijn Polaroid, GoPro, Canon 550D of wegwerptoestel. De zaklamp? Die is nog maar eens bewijs van mijn chaotische levensstijl en komt perfect van pas wanneer ik iets niet kan vinden in mijn handtas. Een gekende frustratie bij vrouwen!

20140620-IMG_2467

6/

20140620-IMG_2479

Nadat Polaroid besliste om de productie stil te leggen, verscheen The Impossible Project aan de horizon als redder in nood en nam die de productie van de films over. Zonder The Impossible Project had A Polaroid Story nooit bestaan.

20140620-IMG_2602

A Polaroid Story heeft veel deuren geopend! Zo werd ik op den duur ook gevraagd om te draaien als dj. Ik ben er lang niet durven op ingaan, simpelweg omdat ik de ballen er niet voor had. Ondertussen draai ik regelmatig, maar geloof me, het is nog steeds elke keer doodgaan van de zenuwen. Op het Europees muziekplatform 22tracks kan je een selectie van mijn favoriete nummers ontdekken, een muzieklijst die ik samen met Studio Brussel host en dj TLP heb opgesteld.

20140620-IMG_2438

Volg Elisabeth Ouni op de voet via www.OUNI.be.

(Tekst stagiaire Natalia Tjurina, beeld stagiaire Olesya Temirova)