7 Spaanse modemerken die dringend op je radar moeten

Geüpdatet op 3 juni 2024 door Noemi Dell'aira en Lore Ginneberge
7 Spaanse modemerken die dringend op je radar moeten

Spanje bruist van creatief talent. Ontdek onze favoriete Spaanse modemerken die je zomergarderobe een frisse boost geven met hun kleurrijke, romantische en originele ontwerpen.

1. Romualda

In Madrid zijn het de zussen Cristina en Mariana Aguirre, die eind 2019 Romualda oprichtten. Een merk van met de hand beschilderde hoeden. Cristina, kunstschilder, en Mariana, objectontwerper, kozen ervoor om unieke stukken te creëren met natuurlijke pigmenten op milieuvriendelijke materialen zoals biologisch katoen en zijde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Romualda (@romu.alda)

De hoeden, soms zeer volumineus en met prijzen tot 360 euro, worden gemaakt in werkplaatsen in Asturië, Noord-Spanje. Elk model is versierd met door Cristina ontworpen motieven, wat elke hoed echt uniek maakt. Naast hun hoeden biedt Romualda ook een prêt-à-porter lijn met vloeiende snits, eveneens verfraaid met Cristina's kunstwerken. Het is zacht en prachtig, en zeker een van onze favoriete Spaanse merken!

2. Alhaja

Alhaja, een Spaans woord van Arabische oorsprong, verwijst naar waardevolle objecten en roept de diepe wortels en tradities van de twee ontwerpsters op. Sinds 2019 creëren María en Irene unieke sieraden, geïnspireerd door de natuur, folklore en natuurlijke materialen. Hun doel is om duurzame stukken te maken die je een leven lang bij je houdt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alhaja Cult Store (@alhajacultstore)

Het merk ondersteunt de lokale economie en bevordert duurzame consumptie en productie, met een focus op kwaliteit boven kwantiteit. De sieraden worden volledig ontworpen en vervaardigd in Spanje, waar de ontwerpsters hun inspiratie vinden en delen met de wereld. Elk stuk is verguld met 24-karaats goud voor uitzonderlijke duurzaamheid, als een kostbare talisman.

3. La Veste

La Veste, opgericht door Blanca Miró en María de la Orden, is een merk dat overgoten is met de Spaanse zon. Dit dynamische duo, gevestigd in Barcelona, creëert tijdloze, vintage-geïnspireerde kledingstukken die perfect zijn voor vrouwen van alle leeftijden die houden van een vleugje nostalgie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LA VESTE (@lavestelaveste)

La Veste staat bekend om hun opvallende rokken en hemdjes, kleurrijke prints en hoogwaardige stoffen, die elke outfit een speelse maar toch verfijnde touch geven. Met een sterke nadruk op duurzaamheid en lokale productie, wordt elk stuk zorgvuldig met de hand gemaakt door vakmensen in Spanje. Onze favoriet? De retro-geïnspireerde ruitblazers, ideaal om elke look direct chic en stijlvol te maken.

4. Gimaguas

Gimaguas, opgericht in 2018 door de tweelingzussen Claudia en Sayana Durany, biedt draagbare, licht uitbundige en duurzame mode. De collecties, vaak in samenwerking met kunstenaars en ambachtslieden die door de ontwerpsters worden bewonderd, zijn bedoeld voor vrolijke momenten, met de nadruk op ontspannen silhouetten, op maat gemaakte prints, technische breisels en details geïnspireerd door handwerk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gimaguas (@gimaguas)

Alle stukken worden ontworpen in Barcelona, de geboortestad van Claudia en Sayana, en de meeste worden trots in Spanje vervaardigd. Onze favorieten? Hun met studs versierde leren handtassen, perfect voor de zomer. Gimaguas heeft al mode-iconen als Bella Hadid, Lily-Rose Depp en Kaia Gerber veroverd en blijft de aandacht vestigen op breisels in alle vormen.

5. CeliaB

Opgericht in 2012 door de Spaanse ontwerpster Celia Bernardo, viert CeliaB vrijheid en levensvreugde. Met liefde in Spanje gemaakt, zijn de stukken van het merk speels en gedurfd, perfect voor vrouwen die de wereld willen veroveren. Celia, een fervent voorstander van kleur, creëert volumineuze kleding met unieke patronen om emoties op te wekken en een explosie van geluk in je garderobe te brengen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CeliaB (@celiabdesigner)

Onze favoriet? Alle gehaakte creaties, ideaal om deze zomer om te toveren tot een kleurrijk snoepje.

6. Bohodot

Bohodot, opgericht in 2012 door moeder en dochter Peque en Cris, belichaamt de essentie van een zomer uit een Pinterest-plaatje met badpakken en pyjama's die aansluiten bij de laatste trends. Elk stuk is zorgvuldig ontworpen, met nadruk op kwaliteit en detail.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BOHODOT (@bohodotbarcelona)

Het merk onderscheidt zich door zijn romantische en vrije geest, en viert natuurlijke schoonheid met een mix & match filosofie, waarbij stoffen, kleuren en prints worden gecombineerd om de perfecte zomerstukken te creëren. Trouw aan haar mediterrane wortels, geeft Bohodot de voorkeur aan 100% lokale productie en werkt samen met Spaanse ateliers en leveranciers.

7. Róuri

Geïnspireerd door het rustige ritme van de Middellandse Zee, onderscheidt dit merk van ambachtelijke en duurzame kleding zich door een minimalistische esthetiek, met voornamelijk edele materialen zoals katoen en linnen. De collecties van RÓURI kenmerken zich door neutrale kleuren en ultraromantische en vrouwelijke snits.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door R Ó U R I (@rouri.official)

In slechts vier jaar heeft het merk de harten van modeliefhebbers veroverd, met meer dan 218.000 volgers op Instagram, waaronder de bekende Kelly Rutherford van "Gossip Girl". RÓURI is dé referentie geworden voor degenen die de "coquette girl" trend blijven omarmen, met schattige strikjes en ruches.

Shop onze selectie Spaanse mode

1
Romualda
Peonia Grande hoed
SHOP HIER
Mini Franca handtas
2
Gimaguas
Mini Franca handtas
SHOP HIER
3
Bohodot
Pyjama shirt Soleil
SHOP HIER
4
Alhaja
Sardina ketting
SHOP HIER
5
Rouri
Gehaakte witte short
SHOP HIER
Geel hemdje Loto
6
La Veste
Geel hemdje Loto
SHOP HIER
7
CeliaB
Cheli zwarte jurk met ruches
SHOP HIER