Eclectic Grandpa: de trend van 2024 in 5 items

Gepubliceerd op 3 januari 2024 door ELLE Partner
Eclectic Grandpa: de trend van 2024 in 5 items © Mango

2024 wordt het jaar van de Eclectic Grandpa stijl! Dat blijkt althans uit het nieuwste Pinterest rapport. De trend voor het komende jaar is geïnspireerd op de stijl van onze grootvaders. Denk aan jeansjassen, retro streetwear … Kortom, een eclectische stijl. Nood aan inspiratie? Wij helpen je op weg met 5 onderstaande items.

Leren loafers met metallic detail, €59,99, Mango

Deze schoen is terug van nooit weggeweest. Je koopt hem nu in het zwart of het goud. Hij is gemaakt van 100% leer en heeft een krokodillenleer-effect. Deze comfortabele instapschoenen hebben geen sluiting, maar zijn opvallend dankzij het metalen detail aan de bovenkant.

Leren loafers met metallic detail
© Mango

SHOP HIER

Houndstooth wollen jas, €99,99, Mango

Deze jas in ecru schreeuwt Eclectic Grandpa uit! De jas heeft een V-hals met overslag en een geribbelde revers. De lange mouwen met manchetten met knopen en de zak op de borst creëren een stijlvolle look.

Houndstooth wollen jas
© Mango

SHOP HIER

Wollen duffeljas met capuchon, €239,99, Mango

Nog op zoek naar een warme, klassieke jas? Dan zal dit stuk je niet teleurstellen (én je bent nog eens mee ook met de laatste mode). Het is gemaakt uit wolmix stof, heeft een decoratieve kraagsluiting, capuchon en twee opgestikte zakken aan de voorkant. Een jas met meerdere prachtige elementen die helemaal in het thema van Eclectic Grandpa zijn. Een echte duffeljas dus.

Wollen duffeljas met capuchon
© Mango

SHOP HIER

Corduroy broek, €45,99, Mango

In dit plaatje mag een vintage grandpa broek absoluut niet ontbreken. Dit stuk bij Mango is verkrijgbaar in een wijnroodachtige kleur en in het ecru. De broek bestaat uit katoen en valt wijd langs de benen. Er zijn twee opgestikte zakken vooraan die het kledingstuk een avontuurlijke touch geven. Verder is er een ritssluiting met knoop en zijn er twee opgezette achterzakken. Wacht niet te lang om jouw maat nog te kunnen bemachtigen!

Corduroy broek
© Mango

SHOP HIER

Vest boutons oversize, €39,99, Mango

Weet je nog dat jouw opa oversized gilets droeg? Jawel hoor, ook die maken deel uit van de nieuwe Eclectic Grandpa stijl. Bij Mango hebben we daarom ook een bijpassend gilet voor jou uitgezocht. Je kan er een uitkiezen in het lichtbruin, ecru of grijs. De gilet is gemaakt uit een heerlijk zachte gebreide stof. Hij valt oversized uit. Er zijn twee opgestikte zakken aan de voorkant en een knoopsluiting aan de voorkant. De V-hals zorgt ervoor dat je hem kan combineren met een T-shirt of coltrui, om de look af te maken.

Vest boutons oversize
© Mango

SHOP HIER

Toch nog wat inspiratieloos

Heb je leuke stuks ontdekt waar je wel van overtuigd bent? Maar weet je nog niet zo goed hoe die allemaal te combineren? Dan geven wij jou graag enkele stylingtips.

Een licht vestje met ruitjesmotief en opgezette hoge kraag past op zowat alle stukken. Met dit jasje vervolledig je zo goed als al jouw outfits. Een idee kan zijn om het vestje te combineren met een lichte jeansbroek en geklede mocassins met gesp. Ga voor zwarte of gouden schoenen. 

De duffeljas is ook een allrounder. Je draagt hem met een jeans- of oversized broek en met zowel platte schoenen als hakken.

Met deze nieuwe stijl kan je zoveel kanten op. Mango heeft heel wat prachtige stuks voor Eclectic Grandpa, en één ding is zeker: jij zal in 2024 absoluut stralen met deze items! 

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post