ELLE Women of The Year 2023: de avond van het jaar

Geüpdatet op 15 december 2023 door ELLE Events
ELLE Women of The Year 2023: de avond van het jaar

De ELLE Women of the Year 2023, gehouden in het prestigieuze The Mérode, was een spectaculaire viering van vrouwelijk talent en elegantie. De weelderige setting van de club, gecombineerd met het verfijnde decor, creëerde de perfecte sfeer om de meest opmerkelijke vrouwen van het jaar te eren.

Een chique en elegante sfeer

De gasten wedijverden in elegantie en glamour in hun gala-outfits. Hun gevarieerde en verfijnde stijlen weerspiegelden de diversiteit en creativiteit van de hedendaagse vrouw. Het resultaat was een inspirerende en gastvrije sfeer waarin iedereen zich deel van dit uitzonderlijke evenement kon voelen. De Belgen hadden een rendez-vous met mode!

Was je erbij?

Laurence Massart, een aangrijpende toespraak

ELLE Women of The Year

Laurence Massart, Vrouw van het Jaar op de ELLE Women of the Year 2023

De toespraak van Laurence Massart, gekroond tot Vrouw van het Jaar 2023, was een moment van pure emotie. Met ontroerende oprechtheid deelde ze haar ervaringen en ambities en wist ze het publiek te boeien met haar visie en vastberadenheid. Haar authentieke boodschap benadrukte de uitdagingen en triomfen van vrouwen in de hedendaagse samenleving.

"Vrouwen hebben onmiskenbaar rechten verworven. In onze bevoorrechte samenlevingen genieten ze een status die bijna gelijk is aan die van mannen, vooral wat betreft de toegang tot het ambt van rechter, wat lang niet in alle landen het geval is.

Maar laten we ons niet vergissen, de economische, sociale en culturele crises offeren vrouwen op de eerste plaats op het altaar van de te nemen maatregelen. Dit doet de vraag rijzen naar de effectieve uitoefening van vrouwenrechten. Geweld binnen het gezin, verkrachting en pesterijen zijn een uiting van een verlangen naar absolute overheersing van hun lichaam, maar ook van hun keuzes en hun vrijheid, met als doel hun leven tot niets te reduceren en hen in een tunnel van devaluatie en zelfverachting te storten. Hoe kunnen ze zonder middelen uit deze hel ontsnappen? De economische onzekerheid van vrouwen veroordeelt hen tot de nacht op een koud trottoir, geïsoleerd van elke bescherming.

We moeten waakzaam blijven, zeer waakzaam! De resultaten zijn positief en bemoedigend, maar als we niet oppassen, zal de wind het bouwwerk dat in meer dan een eeuw geduldig is opgebouwd, wegblazen."

ELLE Vrouwen van het Jaar 2023: een succes

De charme van de avond werd versterkt door de bijdrage van prestigieuze partners zoals Google, Louis Widmer, Porsche en Cartier. Hun steun onderstreepte niet alleen het belang van het evenement, maar voegde ook een vleugje luxe en exclusiviteit toe. De betrokkenheid van deze merken was een garantie voor kwaliteit en toewijding aan de viering van vrouwelijk succes.

Cateraar JML speelde een sleutelrol in het succes van de avond met een driegangenmenu, waarbij elk gerecht een feest van smaak en culinaire innovatie was. De zorg die besteed werd aan de presentatie en de kwaliteit van de ingrediënten maakte van elke hap een onvergetelijke ervaring en voegde een gastronomische dimensie toe aan het evenement. De mousserende wijn van Domaine du Chant D'Éole was ook de ster van onze smaakpapillen en onthulde alle finesse van terroir made in Belgium.

De decoratie van Antoinette Design was volop aanwezig in de eetzaal en op de tafels. Het emblematische rood van ELLE, subtiel en elegant geïntegreerd in de omgeving, creëerde een sfeer die zowel warm als geraffineerd was. Hun expertise in de kunst van het decoreren versterkte de locatie en weerspiegelde de geest van het tijdschrift en het feest.

De uitreiking van de ELLE Women of the Year 2023 was een doorslaand succes. Het was een avond waarop de elegantie, het talent en de kracht van vrouwen werden gevierd met pracht en emotie. De ceremonie zal worden herinnerd als een levendig eerbetoon aan vrouwelijkheid in al haar pracht en diversiteit.

Video door AS Agency