Het ouderwetse vestje is weer helemaal terug deze winter

Gepubliceerd op 14 november 2023 door ELLE Partner
Het ouderwetse vestje is weer helemaal terug deze winter © Mango

Het vestje maakt deze winter zijn comeback. Het werd lange tijd als te ouderwets gezien, maar was dit jaar in zoveel modeshows te zien dat we er niet meer omheen kunnen. Je mag het weer heerlijk warm hebben in een vest, of die nu nauwsluitend of oversized is. Heb je er nog één achter in je kast hangen? Haal hem dan tevoorschijn, hij mag weer gezien worden. 

Deze winter heb jij het lekker warm zonder ook maar iets van je stijl te verliezen. Het leuke aan vesten is dat je ze op zoveel verschillende manieren kan dragen. Elk seizoen is er een andere vorm. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld Kate Middleton en Gigi Hadid er hun favoriete kledingstuk van hebben gemaakt. 

Welke vesten zijn in deze winter? 

Je vest mag deze winter gezien worden. Kies voor opvallende kleuren, een grote kraag, versiersels zoals steentjes of originele knopen of een ander detail dat opvalt. De kleur mag ook opvallen, ga bijvoorbeeld voor pasteltinten of juist felle kleuren. De klassieke kleuren zoals marineblauw, grijs en bordeauxrood mogen echter ook! 

Een vest is gebreid, met hele fijne of juist grove steken. Een goede vest is zacht en warm.  Hij is zowel elegant als casual en kan op elk ander kledingstuk worden gedragen, of het nu jeans, broeken, jurken of rokken zijn. Een vest is zowel casual als gekleed, je draagt hem zowel overdag als ’s avonds. Veelzijdig, warm en hot, wat wil je nog meer? 

Weet je niet hoe jij een vest moet dragen? Begin dan te experimenteren met een basic model, niet te dun en ook niet te dik en geef, als het even kan, de voorkeur aan wol of het fijne zachte kasjmier.

Onze selectie heerlijke wintervesten 

We hebben natuurlijk weer een aantal heerlijke, modieuze en mooie vesten voor je uitgezocht:

Gebreide vest met bonteffect, Mango, €49,99

Dit fijngebreide vestje met ronde hals in pastelroos of ecru heeft pareltjes als knopen en maakt je outift in stijl af. 

Gebreide vest met bonteffect, Mango, €49,99
© Mango

SHOP HIER

Gebreide vest met knopen, Mango, €49,99

Dit grof gebreide vestje heeft heerlijk ouderwetse goudkleurige knopen en twee zakken aan de voorkant. Het is verkrijgbaar in marineblauw of bruin. 

Gebreide vest met knopen, Mango, €49,99
© Mango

SHOP HIER

Fijngebreide vest met capuchon, Stradivarius, €22,99

Dit vestje met capuchon heeft een ritssluiting die aan twee kanten te openen is. Verkrijgbaar in zwart, wit, bruin en rood. 

Fijngebreide vest met capuchon, Stradivarius, €22,99
© Stradivarius

SHOP HIER

Ballerina-vest van nepbont, Stradivarius, €25,99

Bonteffect voor dit wikkelvestje met V-hals dat doe denken aan de outfit van een ballerina, een tikje chic en heel erg comfortabel. Je sluit het vestje door het te knopen. Verkrijgbaar in ecru, beige (lichtbruin) en grijs. 

Ballerina-vest van nepbont, Stradivarius, €25,99
© Stradivarius

SHOP HIER

Vest met V-hals, Esprit, €34,99

Een ouderwets model vest met V-hals in zandkleur of oranjerood met opvallend gekleurde rand en contrasterende strepen op de manchetten.

Vest met V-hals, Esprit, €34,99
© Esprit

SHOP HIER

Vest van katoenmix met riem, Esprit, €79,99

Dit vrolijk gekleurde vestje haalt de zomer in huis, zelfs midden in de winter. Je sluit het door de afneembare riem te knopen. 

Vest van katoenmix met riem, Esprit, €79,99
© Esprit

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post