3 stijlen trendy winterjassen voor deze winter

Gepubliceerd op 7 november 2023 door ELLE Partner
3 stijlen trendy winterjassen voor deze winter © Shutterstock

We zitten weer in de natste en koudste tijd van het jaar, en daarom moeten we onze kleding aanpassen met een warme en/of waterdichte jas. We zetten een aantal modieuze herfst- en winterjassen voor je op een rij. 

Modetrends in winterjassen

Voordat de temperaturen echt gaan dalen, moeten we zeker nadenken over wat trendy jassen voor de winter van 2024. We hebben immers bescherming nodig tegen het weer op het noordelijk halfrond! Die bescherming hebben we het liefst stijlvol, trendy en warm. De keuze van een winterjas is niet onbelangrijk, het is het element dat de toon zet voor je look. Een winterjas moet stoer en modieus zijn en je natuurlijk warm en droog houden als het regent.

Tijdens de winter van 2023-2024 keren we terug naar de basis: als het gaat om stijl, hebben we het over tijdloze charmante stukken die we graag jarenlang dragen. De afgelopen jaren waren vrij extravagant, maar dit jaar gaan we weer terug naar de easy-to-wear stijl. Deze winter houden we van bomberjacks en oversized jassen en willen we het gewoon lekker warm hebben. 

Onze selectie

We hebben een kleine selectie voor je gemaakt met bomberjacks voor de herfst, met lange, korte en zwarte wollen jassen. Het tijdloze must-have element van elke garderobe en ook pufferjassen, dikke gewatteerde jassen die vooral heerlijk warm zijn, maar ook in!

Het bomberjack

Bomberjacks zijn hot. Ze bestaan in een leren versie, om mee te doen aan de biker-trend, maar ze zijn ook verkrijgbaar in stof in elke mogelijke kleur. Het bomberjack is vooral geschikt voor het tussenseizoen.

Gewatteerd waterdicht bomberjack, Mango, €59,99

Dit oversized gewatteerde bomberjack houdt je dit najaar warm en droog, want het is waterdicht. Verkrijgbaar in klassiek zwart of in super trendy kaki. De elastische kraag houdt je hals warm en het jack heeft handige ritszakken.

Gewatteerd waterdicht bomberjack
© Mango

SHOP HIER

Gewatteerde cropped bomberjack met klepzakken, Balenciaga, De Bijenkorf, €1200,-

Ultramodieus en zwart cropped bomberjack voor het tussenseizoen voor een stoer en vrouwelijk effect met ritssluiting en handige klapzakken. 

Gewatteerde cropped bomberjack met klepzakken
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Belly gewatteerd bomberjack met ritszakken, Ba&sh, De Bijenkorf, €285,-

Dit legergroene gewatteerde bomberjack valt losjes en heeft oversized mouwen. Ideaal voor het tussenseizoen.

Belly gewatteerd bomberjack met ritszakken
© De Bijenkorf

SHOP HIER

De zwarte jas

De zwarte jas is in. Hoe langer hoe beter, alhoewel korte modellen ook kunnen. Zeker oversized is erg trendy dit jaar. De jassen zijn van wol gemaakt, dus lekker warm, ideaal voor hartje winter. Te dragen met een lekker warme oversized sjaal. De wollen zwarte jas is niet meer weg te denken uit onze garderobe. 

Wollen jas met maxi omslag, Mango, €179,99

Deze lange jas van wolmix heeft een V-hals met brede kraag en een afneembare riem die je kan knopen in de taille. Eveneens in het bruin beschikbaar. 

Wollen jas met maxi omslag
© Mango

SHOP HIER

Mantel in wolblend met afneembare kraag, Toteme, De Bijenkorf, €1520,-

Wijdvallende, lange jas van wolmix met afneembare kraag van imitatiebont en blinde knoopsluiting. 

Mantel in wolblend met afneembare kraag
© De BIjenkorf

SHOP HIER

Sogano double-breasted jack in wolblend met steekzakken, Second Female, De Bijenkorf, €235,-

Een korte versie van de zwarte jas, zowel chique als stoer. Gemaakt van wolmix, met een dubbele rij knopen.

ogano double-breasted jack in wolblend met steekzakken
© De BIjenkorf

SHOP HIER

De gewatteerde jas

Gewatteerde jassen of donsjacks houden je droog en warm in de winter. Ze zijn verkrijgbaar in lange en korte versies en zijn perfect voor alle gelegenheden, vooral als het koud of nat is of wanneer het sneeuwt. 

Gewatteerde korte anorak, Mango, €119,99

In deze heerlijke oversized anorak blijf je lekker warm en hij past bij alles. Hij heeft een brede kraag en zakken om ook je handen warm te houden. 

Gewatteerde korte anorak
© Mango

SHOP HIER

Gewatteerde anorak met capuchon, Mango, €99,99

Een gewatteerde, halflange anorak met capuchon voor het tussenseizoen of milde winters. In blauw of zwart, origineel golvend gestikt.

Gewatteerde anorak met capuchon
© Mango

SHOP HIER

Sera pufferjas met steekzakken, Samsøe Samsøe, De Bijenkorf, €350,-

Lange legergroene, gewatteerde jas met capuchon om je lekker in te duffelen als het echt koud is. Gemaakt van duurzame materialen. 

Sera pufferjas met steekzakken
© De BIjenkorf

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post