Onze selectie uit de samenwerking tussen Nike en Jacquemus

Gepubliceerd op 3 november 2023 door ELLE Partner
Onze selectie uit de samenwerking tussen Nike en Jacquemus © Nike

De langverwachte collectie Nike x Jacquemus is er! De collectie bestaat uit 15 artikelen, en we hebben er vier voor je uitgezocht.  

Simon Porte Jacquemus is een modeontwerper die bekend staat om zijn uitbundige, zonnige collectie geïnspireerd op de sportwereld, van wandeltochten tot duikkleding. Over de samenwerking met Nike zegt Simon Porte Jacquemus: "Voor deze samenwerking met Nike wilde ik een collectie creëren die atletische vrouwensportkleding op een minimale manier herinterpreteert. Ik ben altijd geïnspireerd geweest door vintage ACG-stukken en Nike-campagnes uit de jaren 90."

Minimalistisch en geweven

Simon Porte Jacquemus heeft voor de Nike x Jacquemus collectie de iconische Nike Air Force 1 sneakers verzacht en chiquer gemaakt, en deze geminimaliseerd om ze te kunnen dragen onder een pak. Zelf had Jacquemus technische en geweven aspecten in de schoenen, die de ontwerper dan heeft toegevoegd aan de iconische Nike-schoenen. 

De eerste collectie is vooral zwart-wit, maar de Nike x Jacquemus sneakers gaan er ook in het oranje komen, want de ontwerper heeft besloten om de sinaasappel, die veel voorkomt in het zuiden van Frankrijk (waar hij vandaan komt) te vieren. Het nieuwe model wordt vergezeld door ready-to-wear stukken zoals een smetteloos T-shirt met het kleurrijke Swoosh-logo, een geïllustreerd sweatshirt en sokken.

Opvallend detail aan de dameskleding zijn de bandjes van topjes die worden gebruikt als riem, en die bijeengehouden worden door het bekende Swoosh-logo van Nike. Sexy en efficiënt.

Onze selectie schoenen en kleding van Nike x Jacquemus

Mooie en vooral goed zittende kledingstukken, om in te sporten of voor cocooning bij de open haard! 

Sneakers Nike J Force 1 Low LX SP, Nike, €169,99

Deze sneakers, geboren uit de samenwerkinng tussen Nike en Jacquemus, vallen op! Ze zijn ontworpen met de wens om het menselijke element terug te brengen in het schoenontwerp. We vinden er ook Nike Considered in terug, een project uit het begin van de jaren 2000 om zo min mogelijk lijm te gebruiken om de milieu-impact van de schoenproductie te verminderen, met als resultaat een schoen die zowel aan jouw voeten als in een kunstcollectie passen. Verkrijgbaar in zwart of wit.

Sneakers Nike J Force 1 Low LX SP, Nike.com, €169,99
© Nike

SHOP HIER

Short voor vrouwen, Nike x Jacquemus, Nike, €109,99

Een ultra zachte, geribd geweven broek in wielrenbroekmodel. Geribd geweven stoffen zijn in dit jaar. Deze zachte, rekbare broek wordt in de taille vastgehouden door een riempje waar een Swoosh, het Nike-logo, de sluiting is. 

Short voor vrouwen, Nike x Jacquemus, nike.com, €109,99
© Nike

SHOP HIER

Polo voor vrouwen, Nike x Jacquemus, Nike, €129,99

Een nauwsluitende versie van de klassieke polo die een countryclub-spirit met streetwear-codes combineert. Hij heeft een uitsnijding op de rug met bandjes die zijn verbonden met een goudkleurige metalen Swoosh.  

Polo voor vrouwen, Nike x Jacquemus, nike.com, €129,99
© Nike

SHOP HIER

Body voor vrouwen, Nike x Jacquemus, Nike, €174,99

Het idee voor deze getailleerde bodysuit is op de tennisbaan geboren. De bodysuit geeft comfort en lichtheid als je het fris wil houden. Deze body heeft een laag uitgesneden rug die bijeen wordt gehouden door bandjes met een goudkleurige Swoosh. 

Body voor vrouwen, Nike x Jacquemus, nike.com, €174,99
© Nike

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post