5 trendy bomberjacks

Gepubliceerd op 2 november 2023 door ELLE Partner
5 trendy bomberjacks © Shutterstock

Een bomberjack hoort net zo goed thuis in je garderobe als jouw favoriete jeansbroek of trenchcoat. De bomber is hot! Het bomberjack komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse luchtmacht, omdat het makkelijk te dragen en ook superhandig is.  Bomberjacks hadden daarom oorspronkelijk ook een oranje binnenkant, want zo kon een piloot in problemen hem omkeren en makkelijk gevonden worden. De bomber heeft zijn naam ook van die piloten uit de 1ste en 2de Wereldoorlog. De jas hield hen warm, ook op grote hoogten. Die oranje voering hoeft ondertussen niet meer. Bomberjacks gaan met de mode mee! We hebben er een aantal leuke voor je uitgezocht. 

5 toffe bomberjacks om modieus de herfst in te gaan

Het bomberjack is het kleine broertje van de blazer. Hij voegt een vleugje streetwear toe aan je garderobe.  Ben je daar klaar voor? We hebben er een aantal voor je uitgezocht met verschillende “extra’s”: een kunstzinnige, gewatteerde, oversized modellen... Voor elk wat wils.

Peggy Bomberjack met klepzakken, Refined Department, De Bijenkorf, €109,95

Met dit donkerroze bomberjack met handige klepzakken met drukknoopsluiting en een ritsvakje op de mouw steel jij de show. Dit bomberjack voor het tussenseizoen heeft leuke wijdvallende mouwen, een elastische band bij de taille en een ietwat glinsterende roze kleur. Het zorgt voor kleur tijdens dit sombere seizoen.

Peggy Bomberjack met klepzakken, Refined Department, De Bijenkorf, €109,95
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Monogram Bomber Jacket, Black Banana’s, Inno, €169,95

Dit opvallende bomberjack heeft een knoopsluiting. Het is beige en opvallend door de logo’s van Monogram aan de voorkant en de twee kunstwerkmerken op de voor- en achterkant. Je zal niet ongezien blijven.

Monogram Bomber Jacket, Black Banana’s, Inno, €169,95
© Inno

SHOP HIER

Oversized gewatteerd bomberjack met klepzakken, Sandro, De Bijenkorf, €375,-

Dit gebroken witte bomberjack is gewatteerd en daarom perfect voor de koude herfstdagen die eraan komen. Dit jack heeft twee buitenzakken met klep en een binnenzak. Eveneens verkrijgbaar in het zwart. 

Oversized gewatteerd bomberjack met klepzakken, Sandro, De Bijenkorf, €375,-
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Oversized bomberjack, Mango, €69,99

Dit kaki en oversized bomberjack heeft twee klepzakken aan de voorkant en een handig ritsvak op de mouw. Het is ook verkrijgbaar in zwart en bruin. Het heeft een elastiek aan de onderkant en de manchetten zodat de oversized fit goed blijft zitten. 

Oversized bomberjack, Mango, €69,99
© Mango

SHOP HIER

Belly gewatteerd bomberjack met ritszakken, ba&sh, De Bijenkorf, €285,-

Dit legergroene en volledig gevoerde bomberjack is perfect voor de herfst, en in de lente kan je het opnieuw aantrekken! Het heeft twee handige ritszakken aan de voorkant.

Belly gewatteerd bomberjack met ritszakken, ba&sh, De Bijenkorf, €285,-
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Wat draag je bij een bomberjack? 

Een bomberjack is perfect als je graag jouw eigen stijl laat zien. Het jack is zo veelzijdig dat het ook in jouw garderobe past. Een bomberjack is op zich vrij casual. Kies voor een simpel wit T-shirt, een jeansbroek en je favoriete paar sneakers voor een uitstraling die perfect bij de bomber past. Draag je liever iets eleganters? Kies dan voor een overhemd en een chinobroek.

Bomberjacks horen niet strak te zitten en moeten los op je heupen vallen. De nek moet ook lekker losjes zitten. Bij twijfel over de juiste maat kies je gewoon een maatje groter. Ideaal, want dan kan je er warme laagjes onder dragen. Nu oversized in de mode is, vind je ook oversized modellen, waar je gewoon lekker een trui onder aantrekt. Het bomberjack is echter geen winterjas, op enkele uitzonderingen na zijn ze daar niet warm genoeg voor. 

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post