Een rode trui is hét statement item voor in je wintergarderobe

Geüpdatet op 2 november 2023 door ELLE Partner
Een rode trui is hét statement item voor in je wintergarderobe © Shutterstock

Zwarte kleding in de winter, dat is zeker heel stijlvol, maar niet iedereen is fan. Wil jij liever wat kleur in dit seizoen dat toch al somber genoeg is? Ga dan voor de rode trui met verschillende looks! We laten je drie mogelijkheden zien.

De rode trui, om je look op te vrolijken in de winter

Zwart, zwart en zwart en eventueel een andere neutrale kleur. Ziet jouw garderobe er ook zo uit in de winter en wil je eigenlijk wel iets vrolijkers en kleurrijkers, maar evengoed winters en lekker warm? Dan is deze rode trui voor jou! De oversized look en warme stof maken de trui ideaal voor school, kantoor of thuis bij de haard. 

Geweven trui met pofmouwen, Mango, €45,99

Deze fijn geweven rode trui is vrij kort en heeft een elastische tailleband die je silhouet goed doet uitkomen. Er zit geen wol in, dus hij kriebelt niet. De lange mouwen zijn wijd met manchetten, voor een oversized look. De mooie rode kleur zal zelfs de somberste winterdag opfleuren. 

Geweven trui met pofmouwen, Mango, €45,99
© Mango

SHOP HIER

3 outfits om je rode trui in de kijker te zetten

En wat draag je dan bij die leuke, oversized rode trui? Eigenlijk pas alles erbij. De rode trui is niet zo moeilijk, maar als je echt een topoutfit wilt hebben, dan geven we je hier drie ideeën. Combineer rood bijvoorbeeld met zwart of, als je durft, fuchsia!

Leren broek, La Redoute, €219,-

Deze zwarte leren broek heeft een recht model en is ook in bruin verkrijgbaar, als je daar meer van houdt. Bij de oversized rode trui hierboven raden we zwart aan. Een leren broek is sowieso een must-have in de garderobe van elke vrouw. Leren broeken flatteren je silhouet en hebben een chique look. De broek kleedt goed af en is perfect met een oversized trui.

Leren broek, La Redoute, €219,-
© La Redoute

SHOP HIER

Minirok met plooien, Mango, €35,99

Deze minirok met grote plooien is helemaal in dit jaar en past prima bij de schoolmeisjeslook die zo hot is op sociale media. Je kunt kiezen voor een ruitjesrok in grijs of in blauw, bij de rode trui raden we grijs aan. 

Minirok met plooien, Mango, €35,99
© Mango

SHOP HIER

Flare Broek, La Redoute, €55,99

Met deze fuchsia roze flarebroek onder een rode trui kun en zul je gezien worden. Er werd ooit gezegd dat roze en rood niet goed samengingen, maar niets is minder waar. Een knalroze broek onder een knalrode trui bezorgen je een knallende look!

Flare Broek, La Redoute, €55,99
© La Redoute

SHOP HIER

Haal het beste uit je outfit met colour blocking

Color blocking betekent gewoon dat je twee of drie totaal verschillende kleuren combineert om een al dan niet gedurfd statement te maken. Voor een geslaagde color blocking moet je de kleuren in dezelfde familie houden, zoals alles in pastelkleuren of neonkleuren. Color blocking hoeft niet per se met felle kleuren. Je kunt ook bijvoorbeeld steenkoolgrijs combineren met geel, als je felrood en fuchsia niet meteen aandurft. 

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post