5 hippe en gewatteerde jassen voor deze herfst, gezien bij Mango

Gepubliceerd op 30 oktober 2023 door ELLE Partner
5 hippe en gewatteerde jassen voor deze herfst, gezien bij Mango © Shutterstock

De gewatteerde jas komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië, waar hij jagers moest beschermen tegen kou en regen. Queen Elizabeth droeg al vrij vroeg gewatteerde jassen tijdens het paardrijden. Je kan je ook maar beter tegen weer en wind beschermen in een land als Engeland. Tegenwoordig draagt iedereen ze, zo heerlijk praktisch, warm en nog mooi ook! De gewatteerde jas is niet hetzelfde als een winterjas in de stijl van het Michelinmannetje! We hebben 5 leuke modellen voor je uitgezocht, bij Mango. Van pufferjack tot lange anorak.

De gewatteerde jas, de herfstjas bij uitstek

Deze prachtig gewatteerde jassen doen meteen denken aan het belangrijkste stuk dat onze grootvaders (of Queen Elizabeth!) droegen voordat ze gingen vissen, jagen of een boswandeling maakten op een herfstdag. Jagen op eendjes doen we liever niet, maar wij trekken deze jas aan als we bijvoorbeeld op koopjesjacht gaan in de stad, maar ook als we gewoon gaan werken. Kaki, beige, zwart, eendenblauw, bruin... de kleuren doen denken aan de duizend tinten van het bos en het is precies wat we nodig hebben voor het herfstseizoen. Deze jassen zijn meestal waterdicht, en dus prima geschikt voor de Belgische herfst. Je draagt de gewatteerde jas zowel voor je boswandeling om even uit te waaien als op een terrasje. Je kan langer van het buitenleven genieten met deze modieuze en warme jas. 

De gewatteerde jas is bovendien dit jaar overal, zo ook op Instagram. Doe een paar hippe regenlaarzen aan en jij kan de herfst trotseren.

Vijf trendy gewatteerde jassen van Mango

We hebben een kleine selectie gemaakt van verschillende modellen, van bomberjack tot lange jas.

Gewatteerd bomberjack met kraag van imitatiebont, Mango, €79,99

Een heerlijk warm gewatteerd bomberjack met elastische tailleband en manchetten om koude lucht buiten te houden, en een grote kraag van imitatiebont, die je er op minder koude dagen af kan halen. Het jack is donkergrijs, en past dus overal bij.

Gewatteerd bomberjack met kraag van imitatiebont, Mango, €79,99
© Mango

SHOP HIER

Waterdichte oversized gewatteerde anorak, Mango, €69,99

Deze lichtgrijze gewatteerde anorak is iets langer dan een jack en oversized, zodat je bij flinke kou er een heerlijk dikke trui onder kan dragen. Hij is bovendien waterdicht, perfect voor regenachtige herfstdagen. 

Waterdichte oversized gewatteerde anorak, Mango, €69,99
© Mango

SHOP HIER

Gewatteerde anorak met overhemdskraag, Mango, €59,99

Deze halflange gewatteerde anorak past perfect in de office wear trend van dit jaar. Hij heeft een oversized stijl, zodat je er laagjes onder kan dragen. Deze anorak heeft een drukknoopsluiting, en is verkrijgbaar in zwart of kaki.

Gewatteerde anorak met overhemdskraag, Mango, €59,99
© Mango

SHOP HIER

Lange gewatteerde anorak met capuchon, Mango, €99,99

Deze oversized lange anorak heeft een drukknoopsluiting en zakken met ritsen. De grote capuchon en het waterafstotende materiaal maken deze jas ideaal voor op regendagen. Verkrijgbaar in het zwart of lichtblauw. 

Lange gewatteerde anorak met capuchon, Mango, €99,99
© Mango

SHOP HIER

Waterdicht gewatteerd bomberjack, Mango, €59,99

Dit zwarte of kaki gewatteerde bomberjack heeft een elastische kraag om de nek warm te houden en elastische manchetten om de kou buiten te houden. Het is waterdicht en oversized, en kan worden gesloten met de handige ritssluiting. 

Waterdicht gewatteerd bomberjack, Mango, €59,99
© Mango

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post