Interview: kunstenares Whitney Ruzzi over positivisme en slow living

Geüpdatet op 2 november 2023 door Mandy Kourkouliotis Foto’s: Shari Ruzzi
Interview: kunstenares Whitney Ruzzi over positivisme en slow living

Ze groeide op in Limburg maar koos enkele jaren geleden voor Mallorca als thuishaven. We spraken met Whitney Ruzzi, een opkomende kunstenares die slow living in al haar facetten omarmt. Deze inspirerende vrouw vertelt ons over haar dagen op het prachtige Spaanse eiland, haar inspiratie en toekomstplannen.

Kind van de natuur

"Ik kon nooit binnen blijven zitten. Als kind had ik al het gevoel om steeds naar buiten te trekken", vertelt Whitney. Eigenlijk is ze opgeleid als filmmaker, maar deze autodidactische artieste sloeg een totaal andere weg in. "Ik had nul connectie met wat ik deed en wou me niet beperken tot één discipline. Ik ging op zoek naar wat ik echt wilde doen, en dat vond ik vooral in het schilderen." vervolgt ze. De Mallorca-based kunstenares koos heel bewust voor haar huidige locatie, want ze werkt graag mét en in de natuur. "Mallorca is heel erg veelzijdig, maar ik kwam in het bijzonder voor de rust en de magische natuur naar hier. Het landschap met zijn prachtige bergen, zee, grotten en natuurparken is hier ongelofelijk mooi."

© Shari Ruzzi

Positivisme en intuïtie

"Ik ben verliefd op mijn leven. Dat mag misschien gek klinken, maar ik kies er bewust voor om positief in het leven te staan. Veel kunstenaars passen politiek of maatschappelijk getinte thema's toe op hun werken, ik niet. De centrale boodschap die ik breng is positivisme. Emoties als dankbaarheid, empathie, liefde keren steeds terug en zorgen voor een hogere vibratie in mijn werk. Als ik die positieve emoties nadien kan overbrengen naar mensen, dan ben ik geslaagd in mijn opzet", vertelt Whitney. Positivisme is voor haar een mindset: "Positief zijn is niet altijd even makkelijk maar ik probeer altijd van een goed gevoel uit te gaan. Ik ben heel intuïtief en ga terug naar het kind in mij om nieuwe dingen te creëren. De reeks 'Love letters to the sea' is daar een voorbeeld van. Ik ging terug naar de herinnering als kind toen ik schelpjes met mijn zus raapte."

© Shari Ruzzi

Ode aan the slow life

De Belgische kunstenares met Italiaanse roots verliet het drukke België om rust op te zoeken en meer balans in haar leven te brengen. Ze woont er in een authentiek, rustiek huis te midden van de natuur, dichtbij de kust. "Hier kom ik echt tot mezelf. Op Mallorca wonen is mijn droom. In de toekomst zou ik hier echt een belevingsdomein van willen maken, en deze plek vol potentieel niet alleen reduceren tot een kunstlocatie. De mensen een unieke retreat bieden, een animal shelter, workshops... Ik heb veel plannen maar geen haast. Alles op z'n tijd. Mijn grote inspiratiebron is Jane Goodall, een Britse antropologe en biologe. Samen met mijn zus Shari, die fotografe is, shooten we hier vaak inspirerende content, van zowel mijn eigen projecten als voor andere merken. De magie van Mallorca, die is onbeschrijflijk." vertelt Whitney. Wij kunnen alvast niet wachten om dit mooie verhaal verder te zien evolueren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Whitney Ruzzi (@whitneyruzzi)

Meer weten over Whitney Ruzzi? 

Whitneyruzzi.com

Instagram.com/whitneyruzzi