5 hippe blazers voor herfst en winter 2023

Gepubliceerd op 25 oktober 2023 door ELLE Partner
5 hippe blazers voor herfst en winter 2023 © Shutterstock

Als je naar sterren zoals Eva Langoria, Kendall Jenner, Gigi Hadid en Emily Blunt kijkt, dan je weet het: office wear is hot! En niet alleen wanneer je naar kantoor gaat, ook in je vrije tijd loop je tegenwoordig rond in een broek met al dan niet bijpassende blazer, gewoon omdat het zo goed staat en ook nog lekker zit. 

Een onmisbaar item van de office wear trend is natuurlijk de blazer of het colbert. Die kan van allerlei stoffen gemaakt zijn: van wol om het lekker warm te hebben, fluweel of ribfluweel, gewoon omdat dat zo mooi is, katoen, polyester... Je kan de blazer combineren met een overhemd of met een croptop, er zijn geen regels. Zoek je een bijpassende broek of ga je gewoon voor een jeans? We geven je een aantal ideeën. We hebben een paar mooie blazers waar je niet fout mee kan gaan voor je uitgezocht. 

Tips voor het dragen van een blazer

Om trendy te zijn en deze stijl over te nemen, hoef je je niet op te tutten en te ver te gaan. Je hoeft helemaal niet “strak in het pak” te gaan, je kan helemaal doen waar je zin in hebt. Katie Holmes bijvoorbeeld draagt haar oversized blazer de ene dag gecombineerd met een leren gestreepte rok en studs; de andere dag met een coltrui en een broek met zebraprint. We kunnen natuurlijk wel tips geven. Ga eens voor de total look, met bijpassende broek, dan kan je look gewoon niet misgaan! Als je chic voor de dag wil komen, laat je je sneakers thuis in de kast staan en kies je, als je liever geen hoge hakken draagt, voor enkellaarsjes of loafers (ook erg in dit jaar!). Je kan de blazer of de total look ook combineren met niet office wear laagjes, het geheel wordt dan minder streng en lijkt op jou. Denk hierbij aan T-shirts, dunne truien, een trenchcoat, een rokje of een jeans. 

5 heerlijke blazers voor het komende seizoen

We hebben vijf modieuze blazers om de hele winter te dragen voor je uitgezocht. 

Wollen colbert, Mango, €99,99

Deze grijze wollen colbert past bij alles. Hij is chic als je hem sluit met de ene knoop, en relaxed als je hem open laat vallen. Als je het bijpassende vestje eronder draagt is hij dan weer verrassend en modern.  

Wollen colbert, Mango, €99,99
© Mango

SHOP HIER

Fluwelen jasje, Mango, €79,99

Dit getailleerde fluwelen jasje is verkrijgbaar in zwart, bordeauxrood, nachtblauw en paars. Het is geschikt voor zowel een relaxte als een chique look, te dragen op een jeans, een rok, een jurk…

Fluwelen jasje, Mango, €79,99
© Mango

SHOP HIER

Cropped wollen jasje, Mango, €79,99

Een hip, kort en wollen jasje met dubbele knopenrij. Perfect om je slanke taille mee te benadrukken en je lange benen eindeloos te doen lijken. Met groen pied-de-poule motief. 

Cropped wollen jasje, Mango, €79,99
© Mango

SHOP HIER

Blazer met hoge knoop, Stradivarius, €45,99

Deze nette, of juist relaxte, beige blazer is origineel door de sluiting. De knoop zit niet in de taille, maar op het niveau van de buste, voor een innovatief en fantasierijk effect. 

Blazer met hoge knoop, Stradivarius, €45,99
© Stradivarius

SHOP HIER

Ribfluwelen blazer, Esprit, €169,99

Ribfluweel is lekker warm, soepel en mooi, zo ook deze blazer met dubbele sluiting, verkrijgbaar in navy blauw, caramel en oudroze. 

Ribfluwelen blazer, Esprit, €169,99
© Esprit

SHOP HIER  

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post