Microshort: de gedurfde nieuwe trend

Gepubliceerd op 20 oktober 2023 door ELLE Partner
Microshort: de gedurfde nieuwe trend © Mango

We zien sinds eind 2022 een verrassende nieuwe modetrend, die van ‘no pants’.

We hebben deze trend zowel op de catwalk als bij sterren opgemerkt. Kendall Jenner, één van de bekende Kardashians was daar de trendsetter van door tijdens de Fashion week in Parijs verrassend te verschijnen in een onderbroek en panty. Vele andere sterren hebben de trend overgenomen, maar nu wordt deze vervangen door de microshort, in plaats van ‘no pants’ gaan we dus naar  ‘hele kleine pants’. Microshorts lijken op boxershorts. Beide trends draaien om het sleutelwoord ‘Durf!’.

Wat draag je bij een microshort? 

Je draagt de microshort zo’n beetje als de legging indertijd. Voor een geklede, maar toch jurkloze look, combineer je je outfit met een lange jas van ¾ lengte, zoals bijvoorbeeld een pak, en kies je voor een microshort over blote benen of een eenvoudige panty. Je kan ook kiezen voor een trui, blazer, herenjas of lange trui met hoge laarzen. Zeker in de winter is het aan te raden om microshorts met panty’s eronder te dragen. Voor de kleding erboven, zoals de trui, de blazer of de jas, ga je voor oversized. Als je microshorts draagt, ben je niet bang om op te vallen. Draag ze dan ook met niet te onopvallende kleding, want dan is het effect weg. 

4 trendy microshorts

We hebben een paar microshorts voor je op een rijtje gezet.  Durf je de look aan?

Wollen short, Mango, €49,99

Een stuk gekleder dan de ‘no pants’-trend, want deze short is gemaakt van 25% wol, om het toch enigszins warm te hebben in de herfst of winter. 

Wollen short, Mango, €49,99
© Mango

SHOP HIER

Kasjmier microshort, Mango, €49,99

Durf de echte microshort te dragen, maar dan wel van 100% zachte, comfortabele kasjmier versie.

Kasjmier microshort, Mango, €49,99
© Mango

SHOP HIER

Yorky high waist slim fit korte broek, Sandro, De Bijenkorf, €185,-

Deze slim fit korte broek met pied-de-poule motief met 50% wol is net een tikkeltje groter dan micro, maar het effect zal er niet minder door zijn!

Yorky high waist slim fit korte broek, Sandro, De Bijenkorf, €185,-
© de BIjenkorf

SHOP HIER

Microshort geborduurd met kralen, Mango, €79,99

Je zal zeker opvallen in deze microshort met geborduurde pailletten. 

Microshort geborduurd met kralen, Mango, €79,99
© Mango

SHOP HIER

Hoe draag je de microshort niet?

Bij deze opmerkelijk microshorts-mode zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, een aantal don’ts. Zo moet je zorgen dat de shorts niet in je dijen snijden, want dat is lelijk. Draag ook geen getailleerd topje met een getailleerde short, of het nu een topje is dat je in de short steekt of een cropped top, en draag onopvallende schoenen. De bedoeling is dat je microshort wordt gezien. Zorg ook dat het geheel niet saai is, zoals een lichte short met een eenvoudig wit T-shirt met korte mouwen en witte sneakers, om dezelfde reden als hierboven al werd vermeld. 

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post