De verrassende gorpcore-trend dringt door in onze garderobes

Gepubliceerd op 19 oktober 2023 door ELLE Partner
De verrassende gorpcore-trend dringt door in onze garderobes © Nike

Gorpcore is in deze winter. Fashionista’s dragen het, op sociale media is gorpcore overal, hoog tijd dus om mee te doen aan de trend.

Want dit is (eindelijk?) een mode die functionaliteit vooropstelt, het zit gewoon ontzettend lekker en is nog mooi ook. Maar wat is gorpcore eigenlijk? We vertellen je meer en hebben 5 onmisbare items voor je uitgezocht. 

Wat is gorpcore eigenlijk? 

Gorpcore komt voor sommigen als geroepen na de barbiecore, waarbij we roze, roze en nog eens roze droegen dankzij de film. Gorp staat voor Good Ol’ Raisins and Peanuts, een uitdrukking uit de wereld van de hikers die graag nootjes, rozijnen en pinda’s aten om kracht op te doen. Dit voedsel is immers hun energiebron. De gorpcore trend bestaat uit kleding, inclusief schoenen, die ook uit die wereld komen, namelijk comfortabele kleding, vaak bestending tegen weer en wind. Kleding waarin je makkelijk beweegt, kleding die ademt en zorgt dat je het lekker warm hebt maar ook weer niet té. Handige kleding met zakken om alles wat je nodig kan hebben tijdens een flinke looptocht weg te bergen, gemaakt van lichte stof zodat je kleding niet te zwaar is. Minimalistisch is ook een keyword van deze handige look, net zoals duurzaam, helemaal de spirit van de hiker. 

De modestijl gorpcore is er een die functionele en minimalistische elementen combineert. Gorpcore wordt gekenmerkt door neutrale kleuren, duurzame stukken en een slank figuur. Het is daardoor een geweldige optie voor fashionista’s die zoeken naar een praktische look die lang meegaat. Gorpcore laat je vrij je eigen persoonlijke stijl te ontwikkelen. Je kan slechts enkele stukken gorpcore aan je look toevoegen, accessoires inbegrepen, of verschillende stijlen mixen en matchen om een unieke look te creëren die je persoonlijkheid weerspiegelt. Kortom, alles kan, zolang je er outdoor activiteiten mee kan ondernemen (wat niet zegt dat je dat ook moet doen!). Je mag er ook gewoon mee in de zetel zitten. 

5 onmisbare items voor jouw gorpcore-collectie 

Sportkleding, en meer specifiek outdoorkleding, gaat deze winter de garderobes veroveren. We hebben alvast 5 trendy items waarmee je niet mis kan gaan voor je uitgezocht. Als jij ook zin hebt om deze winter gewoon lekker naar buiten te kunnen, weer of geen weer, of gewoon comfortabele kleding te dragen, dan is gorpcore perfect voor jou. 

Hardloopjas voor haar, Nike Storm-FIT Swift, Nike, €139,99

Een jack met capuchon en Storm-FIT technologie voor extra lichtheid, ademend vermogen en weerbestendigheid. Of je nu gaat lopen, rennen, hiken of gewoon naar school gaat, optimaal comfort is gegarandeerd. Het is een oversized model, zodat je er meerdere laagjes onder kan dragen.

Hardloopjas voor haar, Nike Storm-FIT Swift, Nike, €139,99
© Nike

SHOP HIER

Broek van Fleece voor haar, Jordan 23 Engineered, Nike, €69,97

Een wijde en warme broek van fleece met hoge taille, om warmte en mode te combineren. Je kan de zijkanten openritsen om een andere stof te laten zien, om een nieuwe stijl aan te nemen met dezelfde broek. 

Broek van Fleece voor haar, Jordan 23 Engineered, Nike, €69,97
© Nike

SHOP HIER

Parachutebroek, Mango, €29,99

Deze 100% katoenen cargobroek past goed bij de gorpcore-mode. Hij is gemaakt van lichte stof, heeft vele handige zakken en trekkoorden aan de enkels om er een geheel andere stijl van te maken. Verkrijgbaar in antraciet, zandkleur en gebroken wit. 

Parachutebroek, Mango, €29,99
© Mango

SHOP HIER

Sneakers, New Balance, Sarenza, €129,99

Loop deze winter comfortabel op deze beige sneakers, verkrijgbaar in nog 6 kleuren, om precies die kleur te kiezen die bij jouw gorpcore-outfits past. 

Sneakers, New Balance, Sarenza, €129,99
© Sarenza

SHOP HIER

Lange jas - Peake Quilted Liner Coat, Vans, Sarenza, €144,99

Deze groene jas, die tot over je heupen valt, past helemaal in de gorpcore-trend. Hij zit lekker, is erg handig en nog mooi ook!

Lange jas - Peake Quilted Liner Coat, Vans, Sarenza, €144,99
© Sarenza

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post