4 hippe parka’s om bij Nike te shoppen

Gepubliceerd op 13 oktober 2023 door ELLE Partner
4 hippe parka’s om bij Nike te shoppen © Nike

De temperaturen vragen nog niet om een dikke winterjas, maar dat kan zomaar veranderen en je kan maar beter voorbereid zijn. Een winterjas wordt aangeraden als het buiten onder de 10 graden is en mocht het deze winter nog veel kouder worden en gaan vriezen, dan kunnen we de parka aanbevelen!

Bekijk hier onze selectie parka’s van Nike.

Wat is een parka?

De parka komt oorspronkelijk uit Rusland en heeft via Alaska de Verenigde Staten bereikt. Deze jas komt dus uit de koudste gebieden op aarde, daar waar ze echt warme jassen nodig hebben om te overleven. Parka betekent in het Russisch “pels”, maar de huidige technologieën maken dat de parka geheel diervrij is.  De parka is wel nog altijd warm, om je heerlijk in te duffelen als het vriest buiten. Bovendien is een parka winddicht en waterdicht, beiden erg handig in België (en Nederland!). Een parka heeft traditioneel ook een capuchon. Daar waar de meeste modetrends komen en gaan, blijft de parka zijn plekje binnen de populaire winterjassen gewoon houden, want naast al deze voordelen voor als het koud is, zijn parka’s nog mooi ook. We hebben een paar leuke voor je uitgezocht:

Nike Sportswear Swoosh Puffer PrimaLoft®, Nike, €269,99

Dit Therma-FIT oversized damesjack met capuchon is verkrijgbaar in zwart of in beige. De Therma-FIT technologie belooft je dat je het warm zal hebben in de kou. Deze jas heeft een oversized capuchon en brede stormflap.

Nike Sportswear Swoosh Puffer PrimaLoft®, Nike, €269,99
© Nike

SHOP HIER 

Nike Sportswear Classic Puffer, Nike, €169,99

Deze lange Therma-FIT ruimvallende parka met capuchon draag je in zwart, wit of roze. De parka is waterafstotend en heeft een capuchon om je droog te houden. De Therma-FIT technologie maakt dat je het niet eens merkt als het koud is. 

Nike Sportswear Classic Puffer, Nike, €169,99
© Nike

SHOP HIER

Nike Sportswear Classic Puffer, Nike, €129,99

Dit Therma-FIT ruimvallende damesjack met capuchon in zwart, wit of roze, is warm, licht en waterafstotend. Slecht weer zal jou niet meer tegenhouden te doen wat je wilt. Ruimvallend model, je kan eronder dragen wat je denkt nodig te hebben voor de dag: een trui of vest of, waarom niet, allebei. 

Nike Sportswear Classic Puffer, Nike, €129,99
© Nike

SHOP HIER

Nike Sportswear Swoosh Puffer PrimaLoft®, Nike, €319,99

Een lange en oversized Therma-FIT damesparka om geheel in warmte gehuld te zijn.  Hij is lang genoeg om het lekker warm te hebben en kort genoeg om vrij te kunnen bewegen. Verkrijgbaar in beige (light olive) en zwart. Je koude handen kunnen opwarmen in de zakken. 

Nike Sportswear Swoosh Puffer PrimaLoft®, Nike, €319,99
© Nike 

SHOP HIER

Is een parka warm genoeg? 

Je bent een echt koukleum en je hebt al een nachtmerrie als je alleen maar aan de winter denkt? Of hou je van de winter en ben je van plan het hoge noorden op te zoeken in de koudste tijd van het jaar? Deze parka’s bieden de oplossing! Nike maakt allereerst gebruik van de Therma-FIT technologie. Deze technologie gebruikt je natuurlijke lichaamswarmte om je lekker warm te houden bij koud weer. Dit wordt gecombineerd met zachte, lichte sweatstof en waterafstotende eigenschappen om je droog te houden in natte omstandigheden. Gegarandeerd warm genoeg dus. Kies een lang model zodat je van top tot teen (of tot knie) omhuld bent, of een kort model als je bijvoorbeeld voortdurend op de fiets zit. 

Jassen met inzetstukken van PRIMALOFT® Thermoplume® zijn ook heerlijk warm. Deze vulling biedt een alternatief voor dons zonder in te leveren op design en warmte. De vulling is gemaakt met een combinatie van waterbestendige vezels die isolerend en luchtig zijn, en die naast bescherming tegen nat weer ook compressiemogelijkheden bieden.

De parka is met deze modernste technologieën zeer zeker warm genoeg voor een winter in België, en ook wanneer je het Hoge Noorden opzoekt. 

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post