5 leren jasjes om op jouw verlanglijst voor deze herfst te zetten

Gepubliceerd op 22 september 2023 door ELLE Partner
5 leren jasjes om op jouw verlanglijst voor deze herfst te zetten © Mango

Dit najaar staan leren jasjes weer op het erepodium van vele verlanglijstjes. Het leren jack is een tijdje van nummer 1 af geweest, het jeansjasje en ook de trenchcoat hadden die plek immers ingenomen. De leren jas is nu helemaal terug en onmisbaar in jouw garderobe. We hebben daarom 5 mooie modellen voor je uitgezocht, zodat je die op jouw wishlist kan zetten!

Hoe draag je een leren jasje?

Het mooiste aan een leren jasje is dat je het met bijna alles kan combineren. Erg handig, en het versterkt bovendien elke look. De totallook leer is gedurfd, terwijl een leren jack op een jeans- of andere broek het geheel net iets stoerder maakt. 

De bekendste leren jas is zonder twijfel de perfecto, in bikerstijl en erg rock & roll. De perfecto draag je zowel naar kantoor als naar een feestje. Het is lang eigenlijk het enige trendy leren jasje geweest, maar nu heb je de keuze uit ontzettend veel leuke modellen. Zo is het leren bomberjack enorm in dit najaar. Het korte bomberjack op een strakke broek maakt je veel langer dan je eigenlijk bent.  Het leren jack past ook prima bij jurken, het geeft een stoere look aan een romantische jurk door het contrast met romantische stoffen of modellen. Rihanna draagt een leren jas op haar zwarte jurk, een perfecte combinatie. Hou je van een retrostijl? Ga dan voor een lakleren jasje, erg jaren ‘60! 

Het goede nieuws is ook dat het leren jasje niet meer per se bruin of zwart is, alhoewel dat natuurlijk nog wel mag! De leren jas is er in allerlei kleuren. 

Onze selectie leren jacks voor dit najaar

Met deze vijf modellen kan je niet misgaan. Het moeilijkste wordt een keuze maken. 

Vintage oversized leren jack, Mango, €359,99

Dit oversized leren jack zou zo uit het verleden kunnen zijn overgevlogen, misschien komt het wel uit de kast van je ouders? Dit bruine leren jack met contrasterende stiksels, ritszakken en ritssluiting is gemaakt van runderleer.

Vintage oversized leren jack, Mango, €359,99
© Mango

SHOP HIER

100% leren bomberjack, Mango, €279,99

Dit korte model leren bomberjack is bruin en heeft een vintage look. Het jasje zet je taille in de verf en heeft een vrouwelijke look. Gemaakt van 100% schapenleer. 

100% leren bomberjack, Mango, €279,99
© Mango

SHOP HIER

Leren jack met symmetrische sluiting, Mango, €279,99

Dit op en top vrouwelijke leren jasje is zowel chic als stoer. Met ritszakken, zakken aan de zijkanten om je handen te kunnen warmen en een officierskraag. Het leren jasje is gemaakt van 100% schapenleer. 

Leren jack met symmetrische sluiting, Mango, €279,99
© Mango

SHOP HIER

Adelaide Bikerjack van Schapenleer, Reiss, De Bijenkorf, €570,-

Een stoer leren bikerjack dat tegelijkertijd erg vrouwelijk is. Het heeft decoratieve stiksels aan de rugzijde en op de mouwen. Een kort leren jasje dat werkelijk overal bij past. Het is gemaakt van schapenleer.

Adelaide Bikerjack van Schapenleer, Reiss, De Bijenkorf, €570,-
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Jack van lamsleer met franjes, The Kooples, De Bijenkorf, €745,-

Een kort leren jack met knoopsluiting dat opvalt door de franjes aan de mouwen en op de borst. Voor als net even een ander leren jasje wil. Dit vestje is gemaakt van lamsleer. 

Jack van lamsleer met franjes, The Kooples, De Bijenkorf, €745,-
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post