Waarom kiezen voor een vochtinbrengende gel?

Gepubliceerd op 21 september 2023 door ELLE Partner
Waarom kiezen voor een vochtinbrengende gel? © Shutterstock

Moisturizers zijn noodzakelijk voor een soepele, zachte en mooie huid. Je kan vocht op je gezichtshuid aanbrengen met crème, gel of serum. Wat zijn de voordelen van hydraterende gel? 

Wat is het verschil tussen hydraterende crème, gel en serum?

Serums zijn bijzonder actieve en herstellende verzorgingsconcentraten. Dankzij het hoge vochtinbrengende vermogen heb je maar een kleine hoeveelheid nodig. De textuur van een serum is vloeibaar en niet vet.

Crème wordt elke dag ‘s morgens en 's avonds aangebracht en bestaat voor alle huidtypes. Crème werkt pas na verloop van tijd en beschermt tegen agressieve invloeden van buitenaf. ‘s Nachts helpt een crème bij de celvernieuwing. 

Vochtinbrengende crèmes zijn rijker en verzachtender dan gels door hun hogere vetgehalte. Onder vetten verstaan we hier boters, plantaardige oliën, essentiële vetzuren, vitamine F en fosfolipiden. Crèmes hebben een voedende, beschermende en verzachtende werking op de huid. Ze zijn bijzonder geschikt voor de drogere, ruwere en zelfs gevoelige huid, vooral tijdens de koude wintermaanden.

Gel combineert de voordelen van een cleanser met die van een moisturizer. De transparante gel is makkelijk aan te brengen en zorgt voor een echte extra frisheid. Je brengt gel eenmaal per dag aan, ofwel ‘s ochtends voordat je make-up opdoet, ofwel ’s avonds nadat je jouw make-up weghaalt.

Vochtingbrengende gels hebben een meer waterige en lichtere structuur dan hydraterende crèmes. Gels bevatten bevochtigende ingrediënten die ervoor zorgen dat de huid vocht kan vasthouden. Dit zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur en polysacchariden. Gels geven daarom hydratie zonder het vette effect. Gels zijn ideaal voor de vette huid en voor elk huidtype als het warm is, dankzij de verfrissende werking. 

Vier heerlijke hydraterende gels

Hydra Beauty Gel Crème, Chanel, ApriL, €66,50

Een intens hydraterende gelcrème die beschermt tegen vrije radicalen. Gel met een lichte, fruitige geur.

Hydra Beauty Gel Crème, Chanel, ApriL, €66,50
© ApriL

SHOP HIER

Hydra 24 + Gel-Crème Sorbet, Payot, ApriL, €50,50

Een frisse, zijdezachte en niet-vette gelcrème voor onmiddellijke verfrissing en hydratatie gedurende 24 uur.

Hydra 24 + Gel-Crème Sorbet, Payot, ApriL, €50,50
© ApriL

SHOP HIER

Prodigieuse Boost Crème Gel, Nuxe, Medi-Market, €32,90

Corrigerende anti-age gelcrème voor een jonge, frisse en stralende huid. 

Prodigieuse Boost Crème Gel, Nuxe, Medi-Market, €32,90
© Medi-Market

SHOP HIER

Time Filler 5 XP Crème-Gel, Filorga, Medi-Market, €47,25

Deze gelcrème werkt in op diepe rimpels, oppervlakterimpels, uitdrogingsrimpels en halsrimpels.

Time Filler 5 XP Crème-Gel, Filorga, Medi-Market, €47,25
© Medi-Market

SHOP HIER

De voordelen van hydraterende gel 

Een van de voordelen van een hydraterende gel is dat je kan profiteren van echte hydratatie, zonder een vet effect. Een vette huid kiest van nature voor een hydraterende gel om een mat en glansvrij effect te krijgen. Deze praktische gel dringt snel in de huid en voorziet haar van de juiste voedingsstoffen zonder het natuurlijke evenwicht te verstoren. Goed om te weten: de textuur van een hydraterende gel is bijzonder geschikt voor de warmere maanden, voor een lichte en hydraterende behandeling.

Gel bestaat ook voor het hele lichaam, in de vorm van een bodygel. Bodygel is lichter dan een balsem en is bijzonder geschikt voor mensen met een normale of vette huid. Wanneer hij wordt aangebracht op het lichaam geeft hij een verfrissend, ontspannend en tonifiërend effect. Het ideale product om te gebruiken na een lange dag of een sportsessie.

Gel geeft bovendien een matte finish, zodat je niet glimt als je huid vet is of als het warm weer is. 

 

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post