Verwerk plantaardige haarolie in jouw haarroutine

Gepubliceerd op 13 september 2023 door ELLE Partner
Verwerk plantaardige haarolie in jouw haarroutine © Shutterstock

Plantaardige oliën, wondermiddelen voor de probleemhuid en ook voor het haar. Heb je haar dat snel breekt, erg droog haar, kroeshaar of ander moeilijk haar? Lees dan zeker verder! Er zijn twee soorten producten voor je haar: producten die het haar aan het oppervlak behandelen en het er beter laat uitzien of producten die het haar van binnenuit diep behandelen. Haaroliën behoren tot de tweede categorie. Kies voor plantaardige opties zonder toevoeging van chemische producten voor het beste resultaat, zodat jij ook mooi glanzend, sterk haar hebt. Met haarolie wordt je haar gevoed, in bedwang gehouden en met de juiste haarolie zelfs behandeld. Bekijk hier een selectie plantaardige haaroliën en tips om deze te gebruiken. 

Onze selectie haaroliën voor sterk en stralend haar

Biologische plantaardige olie, Pranarôm, Medi-market, €8,47

Deze biologische, plantaardige olie op basis van jojoba kan je zowel voor je haar als voor je huid gebruiken. Jojoba reguleert de talgafscheiding en verfraait fijn, droog of broos haar. Een olie vermomd als wax die erg op menselijke talg lijkt en vochtinbrengende, onverzadigde vetzuren en ceramiden bevat. 

SHOP HIER

Biologische Ricinusolie (wonderolie), Melvita, Medi-market, €15,58

Deze ricinusolie, ook wonderolie genoemd, versterkt niet alleen je haar, maar ook je wimpers en nagels. Hij bevat geen kleurstoffen, bewaarmiddelen en chemische oplosmiddelen.

SHOP HIER

Bonding oil/styling olie, Olaplex, De Bijenkorf, €29,50

Deze lichte, herstellende styling olie zorgt voor glanzend en zacht haar dat makkelijk in model te brengen is. De olie vermindert pluis en beschermt daarnaast tegen hitte tot 450°, handig voor het gebruik van krul- of stijltangen.

SHOP HIER

Huid- en haarolie 100% Plant-Derived Squalane, The Ordinary, De Bijenkorf, €10,70

Deze olie met squalane is voor zowel huid als haar. Squalane staat bekend om de hydraterende en verzachtende eigenschappen. Deze olie kan worden aangebracht op het haar voor hittebescherming, voor glans en om gebroken haar tegen te gaan.

SHOP HIER

Magic Elixir Hair Restructuring Concentrate - haarolie, Kiehl’s, De Bijenkorf, €25,-

Dit elixir met natuurlijke oliën voedt en revitaliseert het haar en de hoofdhuid. Het is een combinatie van rozemarijn, avocado en saffloerolie met Aloë Vera.

SHOP HIER

Hoe gebruik je haarolie?

Voor vet en/of beschadigd haar kan je jojoba-olie gebruiken om de haarvezel te versterken en het haar te beschermen. Voor fijn en futloos haar kan je kokos- of arganolie gebruiken om het vanaf de vezel dikker te maken, en voor dun haar wordt arganolie en aloë vera aanbevolen voor meer volume en soepel en glanzend haar. Over het algemeen kunnen we stellen dat een olieverzorging toevoegen aan jouw haarroutine je haar verzorgt, voedt, soepelheid en glans geeft en ook nog eens de groei stimuleert. Haarolie trekt diep in de haarvezel door van binnenuit te herstellen en de haarvezel te herstructureren. Bovendien beschermt olie het haar ook tegen agressies van buitenaf, zoals zon, vocht en vervuiling. Dat klinkt goed, en dat willen we allemaal. Maar hoe beginnen we aan zo’n olieverzorging? 

Je hebt de keuze uit dagelijks gebruik als serum of eens in de zoveel tijd (om de maand bijvoorbeeld) je haar een oliebad geven.

Als je ervoor kiest het als een serum te gebruiken, dan breng je elke dag (ochtend of avond) een paar druppels op de punten aan. Dit is vooral bij dun, fijn haar aan te bevelen omdat haarolie het haar zwaarder kan maken.

Je kan ook één keer per maand kiezen voor een oliebad, indien je haar echt een flink masker nodig heeft. Het oliebad doe je voor je je haar wast, dus voor je de shampoo aanbrengt. Breng de olie aan op de wortels van het haar, masseer het in op de hoofdhuid voor intense voeding en verspreidt het vervolgens over de lengte van het haar. Laat het zo lang mogelijk intrekken en was daarna je haar, het liefst met biologische shampoo. 

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post