Filmfestival van Venetië: Hoe krijg je de wet look van Isabelle Huppert?

Geüpdatet op 7 september 2023 door ELLE Partner
Filmfestival van Venetië: Hoe krijg je de wet look van Isabelle Huppert? © Getty Images

Op het Internationale Filmfestival van Venetië waren alle blikken op de 70-jarige actrice gericht. Voor haar zeer succesvolle avondkapsel had ze de wet hair trend gevolgd. Haar krullen in boblijn werden gesublimeerd door deze look, in combinatie met een schitterende en glinsterende zilverkleurige outfit. Ze zag er jonger en sexy uit! Het wet look kapsel is IN dit jaar, tijd dus om te leren hoe je deze look zelf creëert.

Voor wie is de wet hair trend geschikt? 

Modes komen en gaan, en komen vaak ook weer terug. Zo ook de wet hair trend. De wet look is dit jaar in de mode, aarzel dus niet om deze trend zelf ook op te pikken en te stralen, net zoals Isabelle Huppert! Let wel, als je gezicht nogal rond is, vermijd dan dat je wet hair platligt, ga dan beter voor een los kapsel. Dezelfde tip geldt voor kort en halflang haar. Gelukkig werkt dit type kapsel wel even goed op kort als op lang haar. Over het algemeen kam je je haar ofwel naar achteren, ofwel in een scheiding. Tip: Als je besluit om je haar in een scheiding te doen, zorg er dan voor dat je het met een kam doet: het moet echt perfect recht zijn.

Hoe creëer je de wet look?

Je kan een wet look aanbrengen op zowel droog als nat haar. Het kapsel is ook nog eens ideaal als je eigenlijk je haar moet wassen, maar daar echt geen tijd voor hebt. Op nat haar is de look intenser, terwijl hij op droog haar wat subtieler is. 

Voor de wet-look heb je een goede gel of wax nodig. Op vochtig haar breng je eerst gel (dunner haar) of wax (dik haar) aan (wees niet te zuinig!), vervolgens kam je je haar (strak) naar achter. Je kan je haren aan de lucht laten drogen of met een haardroger aan de slag gaan. Wanneer alles bijna droog is, breng je glansspray of haarlak aan. Op droog haar volg je dezelfde stappen, maar je kan ook haarolie of glansspray gebruiken. 

Onze selectie producten voor perfect wet hair à la Isabelle Huppert

We zetten hier de producten die je kan gebruiken voor jouw wet look op een rij. Voedende olie, omdat olie de natte glans geeft en voeding sowieso altijd een goed idee is. Fixatie om de hele boel in model te houden, zo lang mogelijk. En wax om het kapsel bij te werken als dat nodig blijkt. 

Voedende oliën

Voedende en regenererende verzorging, René Furterer, Medi-Market, €17,64,-

Deze dagcrème voor het haar voedt het haar en geeft het haar glans. Het bevat Karité-olie en is vrij van siliconen. 

SHOP HIER

Voedende haarolie met kokosnootolie, The Body Shop, €15,-

Deze veganistische haarolie op basis van kokosnoot maakt het haar sterk, glad en zacht en is ook nog eens licht geparfumeerd.

SHOP HIER

Huile Prodigieuse, Nuxe, Medi-Market, €22,25,-

Deze droge olie is voor haar, lichaam en gezicht en bevat 7 kostbare plantenoliën. Hij heeft een mythische geur met toetsen van oranjebloesem, magnolia en vanille. Vrij van siliconen.

SHOP HIER

Fixatie

Dream Coat Supernatural Spray, Color wow, De Bijenkorf, €30,-

Deze beschermende hairspray maakt het haar niet vet of zwaar. 

SHOP HIER

Moroccanoil, De Bijenkorf, €30,50

Deze root boost volume haarspray geeft het haar vanaf de wortels meer volume en bevat anti-oxidantrijke arganolie. 

SHOP HIER

Wax, om het kapsel te kunnen bijwerken

Shine Xax, Balmain Haute Couture, De Bijenkorf, €40,-

Een hermodelleerbare wax die definitie, glans en een flexibele hold geeft die de hele dag door houdt. 

SHOP HIER

One-Minute Transformation - styling crème, Color Wow, De Bijenkorf, €25,-

Met deze styling crème kan je je haar zowel verzorgen als stylen (bijvoorbeeld de wet look!). 

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post