5 trendy accessoires met luipaardprint

Geüpdatet op 30 augustus 2023 door ELLE Partner
5 trendy accessoires met luipaardprint © Shutterstock

De luipaardprint komt al enkele jaren telkens opnieuw weer terug om onze garderobe op te vrolijken. De print is niet meer uit het straatbeeld weg te denken, je zou bijna zeggen dat het een basic is. Ook dit jaar is de luipaardprint weer helemaal in. Niet alleen de klassieke luipaardprint, maar ook allerlei variaties, zoals een gekleurde luipaardprint of zelfs een lichtgevende. Alles mag. 

De luipaardprint, telkens weer in de mode 

De eerste mode met luipaardmotieven werd al waargenomen in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Oorspronkelijk werd de print vooral gedragen door pin-ups, want luipaard was sexy. Een luipaardprint werd lange tijd als vulgair aanzien, maar dat is al lang verleden tijd. Nu mag je gezien worden in luipaard! Je kan de print discreet dragen via accessoires, of je kan kiezen voor hele kledingstukken met luipaardmotief, zoals een jas of een jurk. Influencers zijn er gek op, en zelfs koningin Maxima van Nederland draagt zo nu en dan een luipaardprintje. 

Hoe draag je een luipaardprint? 

Een luipaardprint is eigenlijk niet meer dan zwarte vlekken op een beige achtergrond, op zichzelf niet zo kleurrijk dus. Dat maakt hem vrij makkelijk te combineren, hij pas overal bij. Vaak wordt deze print gedragen met zwart of een andere neutrale kleur, hij valt daardoor meer op en heeft tegelijkertijd een chique uitstraling. Je ziet influencers echter steeds vaker de luipaardprint combineren met kleurrijke kledingstukken of andere motieven, zelfs met bijvoorbeeld ruitjes. Zorg in dat geval dat het kleurenpalet klopt. De luipaardprint zelf is tegenwoordig ook hot in andere kleuren. Een luipaardprint kan dus met alles worden gedragen. Het klassieke luipaardmotief past ook uitstekend bij denim. Denk hierbij aan een luipaardjasje op een jeansbroek.

Wat kan je dragen in luipaardprint?

Alles. Je kan letterlijk alles vinden in luipaardprint. Voor kleding zijn er blouses, jurken, rokken, mantels enz. met dit mooie motief. Je kan echter ook kiezen voor een luipaard-accessoire als je kleding met luipaardprint nog niet aandurft, of als je er gewoon even geen zin in hebt. Accessoires met luipaardprint zijn er werkelijk in alle maten en soorten, van oorbellen tot sjaaltjes, van hoeden via riemen tot schoenen. En dan zijn er natuurlijk ook nog handtassen, portemonnees, sokken... te veel om op te noemen. Een leuk accessoire in luipaardprint kan een verder klassieke look opvrolijken, zoals bijvoorbeeld een mooie tas met de print, gedragen op een neutrale zwarte of witte jurk. Luipaard is voor alle leeftijden, doe jezelf dus gerust een plezier.

Onze vijf favoriete accessoires met luipaardprint 

Als de luipaardprint nieuw voor je is, dan is een leuk accessoire de beste manier om in het diepe te duiken en je luipaardprintje tevoorschijn te halen. 

Sneakers Old Skool, Vans, La Redoute, €85

De sneakers Old Skool van Vans hebben geen introductie meer nodig, maar wist je dat er ook modellen met een leuke luipaardprint op een zwarte ondergrond zijn? Veel hipper kunnen sneakers niet meer worden.

Sneakers Old Skool, Vans, La Redoute, €195
© La Redoute

SHOP HIER 

Crossbodytas met panterprint, Ganni, De Bijenkorf, €195

Een handige, kleine crossbodytas met afneembare en verstelbare schouderriem. Een trendy accessoire om altijd en overal je spulletjes bij je te hebben. 

Crossbodytas met panterprint, Ganni, De Bijenkorf, €195
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Paloma riem van leer met luipaardprint, Gerard Darel, De Bijenkorf, €115

Deze leren riem met luipaardprint is gemaakt in Italië en geeft op stijlvolle wijze een vleugje luipaardprint aa je outfit. 

Paloma riem van leer met luipaardprint, Gerard Darel, De Bijenkorf, €155
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Sjaaltje met luipaardprint, Mango, €9,99

Dit sjaaltje met luipaardprint is 1m90 lang en is deels gemaakt van gerecycleerde materialen. Een leuke aanwinst voor je garderobe, met een mooi gebaar naar de planeet!

Sjaaltje met luipaardprint, Mango, €9,99
© Mango

SHOP HIER

Coco Large shopper van badstof met luipaardprint, Wouf, De Bijenkorf, €75

Ook goed voor onze planeet is deze duurzame shopper met zwart-witte luipaardprint. De shopper is gemaakt van badstof van biologisch katoen. Een accessoire om altijd bij je te hebben en al je nieuwe aankopen in mee te dragen.

Coco Large shopper van badstof met luipaardprint, Wouf, De Bijenkorf, €75
© De Bijenkorf

SHOP HIER

 Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post