De 5 meest stijlvolle tweedjasjes van het moment

Gepubliceerd op 25 augustus 2023 door ELLE Partner
De 5 meest stijlvolle tweedjasjes van het moment © Shutterstock

Het tweedjasje is, hoewel het klassiek en chique is, toch makkelijk te dragen. Je moet dan echter wel weten hoe en waarmee je het jasje van tweed het beste combineert. Het tweedjasje is tijdens haar lange bestaan al gedragen door heel wat sterren. Het tweedjasje werd ontworpen in de jaren ‘50 en werd een grote hit. Sindsdien hebben we Romy Schneider, Jackie Kennedy en Kate Middleton met eentje zien lopen (om maar enkele (en niet de minste) sterren te noemen). Hoog tijd dus om ook zo’n leuk en kort jasje van tweed aan jouw garderobe toe te voegen. Wij helpen je graag bij je keuze.

hoe kies je jouw tweedjasje, en waarom?

Het tweedjasje is heerlijk retro, en retro is in! Het is bovendien lekker warm, perfect voor in de winter of al in het najaar zonder overjas. De allereerste tweedjasjes waren gemaakt voor boeren in de Schotse Highlands, om hen warm te houden. Het korte rechte tweedjasje, naar het originele model van Chanel, is perfect te combineren met van alles. Het is getailleerd, wat het jasje heel vrouwelijk maakt. Zorg dat jouw tweedjasje niet te wijd is, want dat maakt je ouder. Heb je een flinke decolleté? Ga dan voor een tweedjasje met ronde halslijn, dat je open draagt. In ecru is jouw jasje klassiek, maar je kan ook een kleuriger model nemen. En als je dan toch voor tweed gaat, kies dan ook een model met mooie knopen, dat geeft weer net iets extra. 

Waarmee kan je een tweedjasje zoal combineren?

Het korte tweedjasje gaat perfect samen met wijde broeken, rokken of met lange of midi-jurken, het brengt je figuur in evenwicht en laat je langer lijken. Als je het tweedjasje te klassiek vindt, combineer het dan met een T-shirt, een jeanshemd, met skinny jeans en laarzen of een boyfriend-jeans met pumps. Er is bovendien goed nieuws, want je kan het tweedjasje ook prima combineren met jeans en sneakers, of met stoere schoenen. Het geheim van een tweedjasje dragen is de klassieke look afzwakken met moderne en hedendaagse kledingstukken. Vermijd hierbij een streng overhemd of een plooibroek. Om te voorkomen dat je outfit een beetje ouderwets is, kan je het jasje combineren met een heel vrouwelijk kledingstuk zoals een kanten hemdje of een bodysuit. 

Onze top 5 van tweedjasjes

Twiggy gewatteerd gilet van tweed, Fabienne Chapot

Een gewatteerd tweedjasje zonder mouwen, met een mooie roze ruit en twee heel handige zakken. Dit tweedjasje past prima op een jeansbroek en doordat het mouwloos is, is het perfect voor het tussenseizoen. 

Twiggy gewatteerd gilet van tweed, Fabienne Chapot, De Bijenkorf, €169,99
© debijenkorf

SHOP HIER

Tweedjasje met sieraadknopen, Mango

Dit groene tweedjasje valt op door de prachtige groene kleur, de vier klepzakken op de voorkant en vooral door de sierknopen in de vorm van hartjes. Een bijpassend minirokje is eveneens verkrijgbaar, maar het jasje past ook prima bij andere rokken of broeken. 

Tweedjasje met sieraadknopen, Mango
© Mango

SHOP HIER

Bellaj double-breasted gilet met tweed-look, Ted Baker

Dit mouwloze jasje met tweedlook is gebroken wit met een pied-de-poule motief. De neutrale kleur zorgt ervoor dat het echt bij alles past. Deze gilet heeft een dubbele knoopsluiting en twee zakken.

Bellaj double-breasted gilet met tweed-look, Ted Baker
© debijenkorf

SHOP HIER

Geruit tweedjasje, Mango

Dit korte, rechte model tweedjasje is geruit, heeft een bijpassend minirokje maar kan natuurlijk ook worden gecombineerd met andere rokken en broeken. Het heeft een hoge knoopsluiting, een kraagje en is deels gemaakt van gerecycleerd polyester. 

Geruit tweedjasje, Mango
© Mango

SHOP HIER

Violetta jack van tweed met steekzakken, Maje

Een kort, gebroken wit tweedjasje met een knoopriem aan de taille. Het perfecte voorbeeld van een klassiek tweedjasje dat, eenmaal gecombineerd met een minder klassiek kledingstuk, heel modern is. Het jasje heeft steekzakken en een knoopsluiting. 

Violetta jack van tweed met steekzakken, Maje
© debijenkorf

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post