De top 5 van de meest trendy sneakers van dit najaar

Geüpdatet op 28 augustus 2023 door ELLE Partner
De top 5 van de meest trendy sneakers van dit najaar © Unsplash

De zomer loopt weer ten einde, het najaar staat voor de deur. We hebben deze zomer op sneakers doorgebracht, en dit najaar blijven we gewoon op sneakers lopen. Dat is zo heerlijk comfortabel, en nog modieus ook. De retrolook heeft grote invloed op de mode dit jaar, en ook op de sneakers. Er is ongelooflijk veel keuze in sneakers tegenwoordig, en daarom zetten we hier op een rijtje wat in is dit najaar en deze winter en helpen we je om zo een keuze te maken. 

Wat zijn de trends voor sneakers dit najaar?

Sneakers kunnen gewoon niet meer in jouw garderobe ontbreken, iedereen draagt sneakers. Hoe meer sneakers, hoe beter! Je kan daarom evengoed gewoon voor originele sneakers kiezen die bij jou passen. Wil je echter trendy sneakers dragen? Kies dan voor klassieke sneakers zoals we die veertig jaar geleden ook zagen, maar met het comfort van vandaag. Je kan dit jaar gaan voor de retrolook aan je voeten, want retro is helemaal in. Zo ook dikke zolen, denk dan aan een iets dikkere zool dan gewoonlijk tot aan heuse plateauzolen. Kies je sneakers bij voorkeur in een klassieke kleur zoals wit of zwart, met eventueel een kleurig detail, zodat je ze makkelijk kan combineren met de kleding die je al hebt. En als het even kan kiezen we onze sneakers duurzaam, net zoals we ook doen voor kleding, cosmetica e.a.. Onze schoenen lijken misschien uit de jaren 80 te komen, ze komen wel degelijk uit 2023.

Onze top 5 van trendy sneakers voor jouw back-to-school-look

We hebben een aantal trendy sneakers uitgezocht: plateauzolen, dikke zolen, klassieke modellen met retrodesign,… Met deze sneakers zit je zeker goed dit najaar. Wit met een kleurig detail of zwart met borduursels, er is dit jaar voor ieder wat wils.

Leren sneakers Kantana, Adidas Sportswear

Deze mooie en comfortabele leren sneakers van Adidas zijn witte sneakers met een vleugje oranje die bij bijna alles passen. Je kan echt urenlang op deze sneakers met de klassieke Adidas-look lopen.

Leren sneakers Kantana, Adidas Sportswear
© La Redoute

SHOP HIER

Leren sneakers met veters V12, Veja

Deze leren sneakers van Veja, model V12, hebben een contrasterende inzet aan de achterkant van de hiel en een rubberen V-vorm aan de zijkanten. De sneakers hebben een hippe dikke zool. Draag ze onder je jeansbroek, maar ook onder een jurk of je werkkleding.

Leren sneakers met veters V12, Veja
© La Redoute

SHOP HIER

Chuck Taylor All Star Lift Platform Enchanted Garden, Converse

Het allereerste Converse All Star model werd al in 1917 in de Verenigde Staten gelanceerd, de hoge sneakers zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. De Converse All Stars anno 2023 hebben plateauzolen en borduursels van een Enchanted Garden. Vrij klassiek, maar met heel veel fantasie. Plateauzolen verlengen je figuur en als je klein bent kunnen ze een aantal centimeters aan je lengte toevoegen!

Chuck Taylor All Star Lift Platform Enchanted Garden, Converse
© Converse

SHOP HIER

Nike Air Force 1’07, Nike

Deze lage Nike sneaker van leer met suède is inmiddels ook een legendarische klassieker. Deze sneaker heeft een vleugje jaren ‘80 met het langdurige comfort van nu. 

Nike Air Force 1’07, Nike
© Nike

SHOP HIER

Nike Court Vision Low Next Nature, Nike

Deze leren sneaker is geïnspireerd door het basketbal in de jaren ‘80 maar is, omdat hij gemaakt is van duurzame materialen, toch helemaal een sneaker van deze tijd. Nike Court Vision bestaat voor minstens 20% van zijn gewicht uit gerecycleerd materiaal. De sneakers zijn wit, makkelijk om overal bij aan te doen, en hebben een logo met kleur. 

Nike Court Vision Low Next Nature, Nike
© Nike

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post