De leukste looks om deze zomer naar een huwelijk te gaan

Geüpdatet op 16 augustus 2023 door ELLE Partner
De leukste looks om deze zomer naar een huwelijk te gaan © Shutterstock

Uitgenodigd worden voor een huwelijk is altijd leuk, het is immers een mooie reden om de liefde te vieren. Maar dan volgt de vraag: “wat doe ik aan op een huwelijk?”. Je wil natuurlijk zo mooi mogelijk op het huwelijksfeest verschijnen, maar nu ook weer niet de aandacht afleiden van de bruid. We geven je daarom tips voor leuke outfits om te dragen op een huwelijk. 

Wat trek je aan om naar een huwelijk te gaan?

Waar je als eerste rekening mee moet houden is dat één ding echt not done is: in het wit gekleed gaan, of in andere lichte kleuren. Dit zal de bruid niet op prijs stellen. Behalve natuurlijk als de dresscode black & white vermeldt. Nu we dat uit de weg hebben, gaan we het hebben over wat je wèl kan dragen. 

Kijk eerst of je bent uitgenodigd voor overdag, het huwelijk zelf en de receptie, of voor het avondfeest. ’s Avonds kan je je natuurlijk wat meer permitteren, bovendien wil je ’s avonds vast een dansje placeren, kies dus iets makkelijks waar je goed in kan bewegen. Ga je overdag naar de ceremonie in de kerk? Bedek dan je schouders en pas je outfit hierop aan.  Heeft het huwelijk een thema? Ga dan gericht op zoek naar een jurk die bij dat thema past. Kijk vooral ook of er een dresscode op de uitnodiging staat!  Als dit niet het geval is, kijk dan ook naar de locatie, want voor een huwelijk in een kasteel kleed je je anders dan voor een huwelijk op het strand. Denk hierbij vooral ook aan de schoenen, want hoge hakken in het zand is niet zo comfortabel.

De perfecte weddingoutfit 

Is het feest binnen of buiten, op een ultra-chique locatie of gezellig in de natuur? Voor dat laatste kies je de bohemien-chique stijl. Je past je outfit natuurlijk aan naargelang het seizoen. In de winter is een jurkje met blote schouders niet aan te raden. Let wel, ongeacht het thema of de dresscode, stijlvolle kleding wordt altijd aangeraden voor een huwelijk.   Het overgrote deel van huwelijken vindt plaats in de zomer, vandaar onze zomerse tips. 

Bustierjurk met bloemenprint, La Redoute, €64

Deze mooie, vrolijke bustierjurk past prima in de bohemien-chique stijl. De jurk heeft een midi-lengte, dus het voordeel is dat je met deze bustierjurk geen accessoires nodig hebt om er fantastisch uit te zien. Met smockwerk op de rug en een striklint om de hals is deze zomerse jurk perfect voor warme dagen. 

Bustierjurk met bloemenprint, La Redoute, €64
© La Redoute

SHOP HIER

Asymmetrische jurk, Claudi, Mango, €99,99

Deze asymmetrische, geplooide jurk is super gekleed, voor een deftig huwelijk. De jurk is verkrijgbaar in het roze, dat helemaal in is in dit Barbie-tijdperk, of het blauw. Een fantastische jurk om ’s avonds op het feest de sterren van de hemel te dansen.

Asymmetrische jurk, Claudi, Mango, €99,99
© Mango

SHOP HIER

Mini-jurk, Maje, De Bijenkorf, €275

Draag je liever een korte jurk, eventueel met stoere schoenen? Deze donkerblauwe Runnylona mini-jurk met structuur is gekleed genoeg voor een huwelijk en tegelijkertijd lekker losjes. Men zal je niet voor de bruid aanzien, maar de show stelen is wel degelijk mogelijk. En je kan hier prima in dansen.

Mini-jurk, Maje, De Bijenkorf, €275
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Asymmetrische jurk, New Now, Mango, €99,99

Deze vrolijke en toch chique asymmetrische jurk met ruches is gemaakt om de dansvloer te veroveren. Een tikkeltje sexy en toch gekleed, perfect om tot in de vroege uurtjes te dansen. 

Asymmetrische jurk, New Now, Mango, €99,99
© Mango

SHOP HIER

Jumpsuit, Capsule, Mango, €300

Niet zo gek op jurken? Geen paniek, we hebben ook een originele jumpsuit voor je uitgezocht. Deze jumpsuit is gewaagd, zowel qua kleurencombinatie met rood met roze, als in het opengewerkte detail aan de voorkant. Je zal niet onopgemerkt blijven in deze elegante en trendy jumpsuit met bustier. 

Jumpsuit, Capsule, Mango, €300
© Mango

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post