Edelweiss-concentraat – het nieuwe alternatief voor retinol

Geüpdatet op 7 augustus 2023 door ELLE Partner
Edelweiss-concentraat – het nieuwe alternatief voor retinol © The Body Shop

Retinol staat alom bekend omdat het de fijne lijntjes van de huid te bestrijdt en de elasticiteit van de huid bevordert. Het is een perfect anti-aging middel. Het voorkomt ook acne en geeft de huid een gezonde glans. Maar is het wel zo perfect? Als het zo fantastisch is, waarom dan een alternatief gebruiken? Edelweis- concentraat is zo’n alternatief, en we vertellen hieronder waarom Edelweiss zo geweldig is.

Waarom een alternatief zoeken voor retinol?

Je moet retinol vrij lang gebruiken om de gewenste resultaten te krijgen. Helaas loop je met retinol ook het gevaar om retinol-brandwonden op te lopen bij een te hoge concentratie of te veelvuldig gebruik. Dit uit zich in droge, schilferige plekken op de huid.  Ook huidirritaties zijn mogelijke bijwerkingen. Retinol is echter een stof vol vitamine A die echt verjongend werkt op de huid. Dat willen we natuurlijk niet kwijt. 

Edelweiss: krachtigere antioxidanten dan retinol 

Het edelweiss-plantje groeit in de Alpen in soms barre weersomstandigheden. Hierdoor maakt het plantje zelf natuurlijke antioxidanten zoals leontopodinezuur aan, dat de huid beschermt en herstelt. De antioxiderende werking van edelweiss-extract en edelweiss-stamcellen versterken de huidbarrière en verzachten het huidoppervlak.

De antioxidanten in edelweiss werden vergeleken met vitamine A (retinol), en daaruit is naar voren gekomen dat edelweiss 43% krachtiger is dan retinol. Een sterke huidbarrière is de basis van een goede huid. Bovedien heeft edelweiss niet de agressievere eigenschappen van de AHA-zuren in o.a. retinol, zodat edelweiss ook prima geschikt is voor de gevoelige huid. Kortom, een perfect alternatief.

Edelweiss: krachtigere antioxidanten dan retinol
© The Body Shop

SHOP HIER

Hoe gebruik je edelweiss als gezichtsverzorging?

The Bodyshop heeft een serum op basis van edelweiss, dat makkelijk in gebruik is. Eerst reinig je je gezicht. Ideaal hiervoor is een reiniging op basis van edelweiss-concentraat, hiermee verwijder je zowel make-up als onzuiverheden en restjes luchtvervuiling. Daarna doe je 2 à 3 druppels serum op je handen en masseer je deze in op het gezicht. Vermijd daarbij de oogcontouren.

SHOP HIER

Gebruik dit gezichtsserum met edelweiss-extract in plaats van retinol

The bodyshop heeft dit gezichtsserum met edelweiss extract ontwikkeld voor een nog zachtere en strakker gedefinieerde huid. Edelweiss-concentraat beschermt de huid tegen alle vervuiling om ons heen. 

Dagelijks serum concentraat Edelweiss, The Body Shop, 30 ml, €34

Gezichtsserum op basis van edelweiss dat je huid versterkt en zachter, frisser en gladder maakt, dankzij de 24 uur hydratatie. Dit veganistische serum bevat ingrediënten die voor 99% van natuurlijke oorsprong zijn.  

SHOP HIER

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post