Waterproof mascara’s om onbezorgd naar het strand te gaan

Geüpdatet op 2 augustus 2023 door ELLE Partner
Waterproof mascara’s om onbezorgd naar het strand te gaan

Het is weer vakantie! We pakken onze koffer en gaan op reis, naar het strand, om heerlijk te ontspannen. In onze koffer zitten heel wat leuke bikini’s, en we staan te popelen om ze aan te trekken. En dan komt de vraag ‘hoe kan ik ervoor zorgen dat ik er niet uitzie als een panda? Je hebt een leuke bikini aan en onder je ogen heb je grote zwarte vlekken omdat je mascara uitgelopen is. Dat is echter verleden tijd. Steek gewoon een goede waterproof mascara in je koffer.

Tips voor make-up op het strand

Je kan foundation dragen op het strand. Gebruik wel iets lichtere make-up dan in de winter en breng een dun laagje aan, anders kan de huid niet transpireren. Als je slim bent, neem je een waterproof foundation met SPF-factor, maar let wel, je moet evengoed zonnecrème gebruiken!

Als je ook lippenstift op wil doen, weet dan dat er lippenstiften bestaan met SPF-factor. Zo combineer je het nuttige met het mooie.

Dan de ogen. Een lijntje eyeliner op het bovenste ooglid en mascara, dat is voldoende voor op het strand. Kies voor waterproof make-up als je in zee gaat, maar ook als je op het strand blijft zitten. Transpireren doet je mascara immers ook uitlopen. Je kan natuurlijk zwarte waterproof mascara gebruiken, maar je kan ook kiezen voor een zomerse uitstraling met bijvoorbeeld blauw of groen.

Onze selectie waterproof mascara

De waterproof formules worden elk jaar beter, je kan met een waterproof mascara zelfs gewoon een zwembad of de zee induiken.

Lash Sport Waterproof Mascara, The Body Shop, €13

Deze waterproof mascara van The Body Shop is 100% veganistisch. De mascara is veeg- en kleurvast en bestand tegen zweet. Je kan de mascara verwijderen met make-up remover. De waterproof mascara geeft zowel volume als lengte aan je wimpers, en natuurlijk een mooie kleur. Hij bevat marula-olie, boordevol omega-9 vetzuren en vitamine C.

Lash Sport Waterproof Mascara, The Body Shop
© The Body Shop

SHOP HIER

Le volume de Chanel, Chanel, De Bijenkorf, €40

Vanaf de eerste streek krijg je wimpers met meer volume dankzij deze waterproof mascara van Chanel. Het borsteltje, ontwikkeld door Chanel, maakt dat de wimpers van elkaar worden gescheiden, voller en dikker worden. Deze waterproof mascara is beschikbaar in zwart of bruin.

Le volume de Chanel, Chanel, De Bijenkorf
© De Bijenkorf

SHOP HIER

High impact waterproof mascara, Clinique, De Bijenkorf, €30

De waterproof mascara van Clinique geeft onmiddellijk volume en lengte, klontert niet en loopt niet uit. Deze mascara is bestand tegen hitte en vochtigheid en bestaat in zwart en bruin. Ideaal voor een actieve dag.

High impact waterproof mascara, Clinique, De Bijenkorf
© De Bijenkorf

SHOP HIER

In Extreme Dimension Waterproof Lash, M.A.C, De Bijenkorf, €30

Deze lichte, opgeklopte mascara bedekt de wimper van de wortel tot de punt waardoor de wimpers meer volume krijgen en langer worden. De waterproof mascara weerstaat vrijwel elke vorm van vocht, zorgt dat wimpers niet aan elkaar plakken en is bestendig tegen klonteren, schilferen en vlekken.

In Extreme Dimension Waterproof Lash, M.A.C, De Bijenkorf
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Mascara 4D waterproof, Clarins, ApriL Beauty, €14,75

Deze 4D-mascara van Clarins is waterproof, bestand tegen water, vochtigheid en transpiratie. Een 2-in-1-formule met make-up en verzorging, voor wimpers die elke dag zichtbaar dikker worden.

Mascara 4D waterproof, Clarins, ApriL Beauty
© ApriL

SHOP HIER

Met deze waterproof mascara’s kan je prima het strand op in je leuke nieuwe bikini. Wees gerust, als mensen naar je kijken, is dat omwille van je bikini, en niet omwille van de zwarte strepen onder je ogen.

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post