Bruisend de zomer door met je eigen sodamachine

Geüpdatet op 19 juli 2023 door ELLE Partner
Bruisend de zomer door met je eigen sodamachine © Shutterstock

Er gaat echt niets boven een koel drankje als het warm is. Als je dat drankje dan nog eens zelf kan maken, dan is het helemaal feest. Geen plastic wegwerpflessen meer, geen afval, je weet wat er in je drankje zit en de machine is nog eens stijlvol ook! Zo blijf je op een makkelijke én milieuvriendelijke manier goed gehydrateerd.

Sodamachines of bruiswatertoestellen zijn er voor elk budget. Kies er ééntje op basis van het ontwerp, de materialen, de afwerking of de koolzuurgraad. We zetten een kleine selectie voor je op een rijtje:

SodaStream Art: hedendaagse technologie in een retro-jasje

De SodaStream ART bruiswatermachine werd uitgebracht in januari 2022. De uitvoering van deze bekende SodaStream-machine valt vooral op door zijn vintage look. Hij is verkrijgbaar in zwart, pastelblauw, mandarijnrood of wit en heeft een ergonomische koolzuurhendel. Hou je van stevig bruisend water of mag het wat minder? Pas dan de hoeveelheid CO2 aan zodat je drankje precies is zoals jij het lekker vindt. Met de Quick Connect gasvulling kan je tot 60 liter frisdrank maken in een breed scala aan smaken. Voor extra gemak wordt de SodaStream ART bruiswatermachine geleverd met een vaatwasmachinebestendige fles. Zo help je de planeet te beschermen door plastic flessen voor eenmalig gebruik te vermijden.

Onze gebruikstip: de bruiswatermachine is heel eenvoudig te bedienen. Je plaatst de gasvulling, je vult de milieuvriendelijke fles met gewoon water dat je laat bruisen door de hendel te bedienen. Klaar!

  • Herbruikbare mobiele fles van 1 liter
  • Draadloos, geen batterijen of elektriciteit nodig
  • Gepatenteerd clip-on navulsysteem

Afmetingen in cm: 44 x 29,8 x 18,5 cm

Gewicht: 3,2 kg

Koop de SodaStream ART op nl.fnac.be voor €129

Het Aarke Carbonator 3 bruiswatertoestel: voor een eersteklas afwerking

Het Zweedse merk Aarke staat bekend om haar hoogwaardige huishoudelijke apparaten. Het merk heeft de Carbonator 3 ontworpen, een bruiswatertoestel dat gemaakt is van roestvrij staal. De Carbonator 3 is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren, waaronder zandkleur, zwart of goud, zodat je er altijd één vindt die bij jouw interieur past. Praktisch kan ook mooi zijn! De roestvrijstalen CO2 fles bereidt tot 60 liter frisdrank. Het apparaat is snoerloos, werkt zonder elektriciteit en is daarom gemakkelijk overal te gebruiken, ook in de tuin of op de camping. Zo kan je ook tijdens je vakantie jouw steentje bijdragen aan het verminderen van afval door duurzame flessen te gebruiken.

Als je graag stevig bruisend water drinkt, druk je simpelweg nog een keer op de knop, dan krijg je meer bubbels!

  • Gepolijste roestvrijstalen behuizing
  • Hoogwaardige materialen
  • PET waterfles, BPA-vrij (chemische verbinding die wordt gebruikt om plastic te maken)

Afmetingen in cm: 41,4 x 15,3 x 25,8

Het stijlvolle bruiswatertoestel Carbonator 3 van Aarke koop je bij de Bijenkorf voor €210

De Philips sodamachine ADD4905SV: elegant en zero waste

Verminder ook jouw afvalberg door zelf je frisdranken te maken met deze duurzame sodamachine van Philips met een heel elegante, metalen afwerking. Deze vaatwasbestendige fles is goed voor wel 60 liter bruiswater. Je kan je favoriete sodamachine lekker meenemen op vakantie, waar je ook heen gaat, want hij heeft geen stroom nodig! De veiligheid van het apparaat wordt gegarandeerd door een veiligheidsventiel. Deze laat de druk in de fles automatisch ontsnappen.

  • Carbonatie in 3 eenvoudige stappen
  • Compact ontwerp
  • Instelbaar koolzuurniveau

De Philips ADD4905SV sodamachine koop je op nl.fnac.be voor €113,91

SodaStream ART, Carbonator 3, Philips ADD4905SV: deze zomer heb je keuze te over om jezelf te verfrissen met gezonde, bruisende drankjes met respect voor het milieu. Design, budget, materialen, hervulsysteem… allemaal criteria om te overwegen bij het kiezen van je toekomstige bruiswatermachine. Laat je zomer bruisen!

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post