De leukste hoofddeksels om je hoofd koel te houden

Geüpdatet op 7 augustus 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
De leukste hoofddeksels om je hoofd koel te houden ©Unsplash

Wil je jouw haar en gezicht beschermen tegen de brandende zon? Wij helpen je met de leukste hoofddeksels om je hoofd koel te houden.

De eerste stralen van de lentezon voelen in je gezicht is zalig, maar de hete zonnestralen voelen branden op je haar is dat niet. Als je niet languit op een ligstoel aan een zwembad ligt, houd je de zon liever uit je gezicht. Je hoofdhuid en haar zijn dan ook erg gevoelig voor de zon. Wij sommen de leukste hoofddeksels op om je tegen zonnestralen te beschermen en er tegelijk goed uit te zien.

1. Pet

Een pet is een ideaal hoofddeksel om je haar te beschermen en tegelijk de zon uit je gezicht te houden. Ze bestaan in alle kleuren en prints. Je kan ze dus zonder moeite laten matchen met je outfit. Wij zijn alvast fan van dit knalroze model. Het is dan ook de zomer van barbiecore.

hoofddeksels pet
Cia Cap Sour Raspberry, Stand Studio

Shop hier

2. Bandana

Een bandana is een luchtig hoofddeksel waarmee je je haar goed kan beschermen tegen de zon. Je kan een model kiezen dat op voorhand geknoopt is, maar ook een sjaaltje gebruiken als bandana. Ideaal voor een zomerse look.

bandana
GIGI hoofdbedekking, Eugenia Kim

Shop hier

3. Bucket hoed

De retro bucket hoed is de laatste jaren weer helemaal in. Het leuke hoedje komt in verschillende stofjes voor, zodat je het kan dragen in alle weersomstandigheden. Je hoofd en haar beschermen tegen de zon? Check. Je hoofd en haar beschermen tegen de regen? Ook check.

hoofddeksels
Haley bucket hat met logo, Isabel Marant

Shop hier

4. Raffiahoed

Een raffia hoed is het zomers hoofddeksel bij uitstek. De brede rand beschermt je gezicht tegen de zon, terwijl de raffia ervoor zorgt dat je haar en hoofd niet te fel opwarmen. Perfect voor een uitstapje naar zee of een zomerse wandeling.

hoofddeksels raffia
Hannie hoed van raffia, Ba&sh

Shop hier

5. Crochet hoed

Wie een uniek hoofddeksel wil, kan gaan voor een crochet hoed. Qua vorm doet de hoed denken aan een bucket hoed, maar de stof is dikker. Het hoedje zal dus zeker geen zonnestralen doorlaten. Dankzij de dikkere stof kan je het ook dragen in de winter.

Crochet hoed
Squeezed bucket hoed van crochet, Becksöngaard

Shop hier

6. Baret

Op citytrip naar Parijs of op reis naar la douce France? Dan is een baret een uitgelezen hoofddeksel. Het schattige typisch Franse hoedje is ideaal om je haar te beschermen. Bovendien ziet het er erg modieus uit.

hoofddeksels baret
Svago baret in wolblend, MaxMara

Shop hier

7. Sailor pet

Voor wie geen fan is van de klassieke pet is de sailor pet een optie. Het hoofddeksel heeft alle kwaliteiten van zijn klassieke tegenhanger, maar ziet er zomerser uit. De sailor pet is zowel geschikt om een stad te verkennen als voor een dagje aan zee.

Sailor pet
Sailor pet, Mango

Shop hier

8. Zonneklep

Wie vooral de zonnestralen uit haar gezicht wil houden, kan kiezen voor een zonneklep. Doordat het hoofddeksel niet je volledige haar bedekt, is het erg luchtig. Bovendien komen zonnekleppen in alle kleuren en stoffen voor. Je kan ze dus aanpassen aan je activiteit.

Zonneklep
Tambou zonneklep van stro, Barts

Shop hier

9. Wollen hoed

Een wollen hoed is een modieus hoofddeksel voor alle seizoenen. In de zomer is het perfect om je hoofd en haar te beschermen tegen de zon. In de winter houdt de hoed je hoofd dan weer warm. De hoeden hebben meestal neutrale kleuren, waardoor ze makkelijk te combineren zijn met iedere outfit.

Wollen hoed
Leigh hoed van wol, Brixton

Shop hier

LEES OOK: Het ideale zomerkapsel: met deze hack draag je een haarklem en een pet tegelijk