Deze badkleding complimenteert jouw lichaam het best

Geüpdatet op 3 juni 2024 door Lotte Gillis en ELLE België
Deze badkleding complimenteert jouw lichaam het best Ysé Paris

Het is bijna bikini season en dat betekent dat het tijd wordt om badkleding in te slaan. Natuurlijk wil je zelfverzekerd over het strand lopen en daarom stelden wij deze lijst op met badkleding die jouw lichaam complimenteert.

Zon, zee en strand, je zou denken dat iedereen instant gelukkig wordt van deze combo, maar toch is de werkelijkheid vaak anders. Uit een onderzoek van Choice en Hunkemöller blijkt dat 80 procent van de Belgische vrouwen stress krijgt wanneer ze een bikini moeten aandoen. Meer dan een kwart van de vrouwen gaat uit onzekerheid zelfs minder naar het zwembad en dat is natuurlijk zonde.

badkleding lichaam complimenteren
Hunkemöller

Als jij onzeker wordt van badkleding dan helpt het om de focus te leggen op de jouw sterke punten in plaats van je druk te maken over je onzekerheden. Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat jouw sterke punten zijn. Waar ben je trots op? Heb je volle borsten, mooie benen of een platte buik? Dan wordt het tijd om die eens in de verf te zetten zodat jouw pluspunten nóg meer in het oog springen. Wedden dat je striemen, spataders of die -net iets te grote- moedervlek dan bij niemand nog opvalt?

Wat is je mooiste kenmerk?

Mooie benen of ronde heupen

Ben je het meest trots op je benen, verstop ze dan vooral niet en ga voor een high leg badpak of bikini. Op die manier gaat alle aandacht naar je benen en zien die er optisch nog langer uit. Ook als je mooie, ronde heupen hebt, is dit de ideale badkleding voor jou. Een high leg model zoals dat van het Belgische Ophelia zorgt ervoor dat je heupen goed zichtbaar zijn en dus de aandacht krijgen die ze verdienen.

flatterend badpak Belgische mode
Rood badpak met V-hals, Ophelia

Shop hier

Liever een bikini? Hunkemöller biedt de keuze om je favoriete tops en broekjes te mixen en matchen, met de optie voor flatterende slips met een hoge taille als deze.

badkleding bikini
Roze bikinibroekje, Hunkemöller

Shop hier

 

Platte buik

Hoor je wel vaker dat mensen jaloers zijn op jouw buik? Twijfel dan niet en laat hem zeker zien. Ga voor een bikini of kies voor een trikini. Dit badpak ziet er uit als een bikini maar het boven en onderstuk zijn met elkaar verbonden. Je krijgt dus het gevoel van een badpak en tegelijk kan je een glimp van je torso laten zien.

eres swimwear
Blauw badpak met cut-out, Eres

Shop hier

Volle boezem

Mag jouw boezem wel eens in de kijker worden gezet? Ga dan voor een badpak met een laag uitgesneden hals. Het is goed voor je zelfvertrouwen en het geeft je een chique en gesofisticeerde look, een echte win-win!

primadonna swimwear bikini
Volle cup bikinitop, Primadonna

Shop hier

Uitgesproken sleutelbeenderen

Deze is iets minder voor de hand liggend, maar zichtbare sleutelbeenderen zijn absoluut een plus. Ze geven je borstkas meer dimensie en zijn dus zeker het tonen waard. Verstop ze niet achter een haltertop, maar kies voor een bandeautop of een off the shoulder bovenstuk.

badkleding flatterend
Bandeau bikini met ring, Etam

Shop hier

Afgetrainde rug

Spendeer je liefst elk vrij moment in de fitness of heb je gewoon goede genen? Dan heb jij misschien wel mooie schouderbladen en een duidelijk zichtbare wervelkolom. Vergis je niet dit is zeker iets om trots op te zijn. Kies voor een badpak met open rug of een bikini, dit is ook handig om je rug te laten bruinen.

ysé paris badkleding flatterend
Badpak met laag uitgesneden rug, Ysé Paris

Shop hier